Aupairguiden.se

Sök på aupairguiden.se

Senaste unika sökningar

7800, colorado, Ottawa, Toronto, Trotsiga, Facebook, skatteverke, Hur mycket, Malaga, Age, Cork, rutavdrag, USA_, lediga, kontak

 

Säkerhet på nätet – smarta tips till blivande au pairer

Att bli au pair är ett spännande nytt kapitel i ditt liv. Du flyttar till ett nytt land, bor i en annan familj och träffar nya vänner. När du först anländer till din värdfamilj kommer du säkert känna dig lite vilsen men du kommer gradvis att bekanta dig med den nya miljön och snart känna dig som ”hemma”!

Vad du kan göra för att känna dig ännu mer trygg inför äventyret är att tänka smart när du söker värdfamilj och förbereda din ankomst i det nya landet och familjen. Det känns förstås kul att söka bland värdfamiljers familjeannonser och alltid trevligt att bli kontaktad av familjer som är intresserade av dig som sin nya au pair.

Vid bedömningen om en värdfamilj är en bra familjematch för dig, våga lyssna på din magkänsla, följ råd och checklistor. Se till att du och din egen familj känner er 100% säkra på den nya värdfamiljen. Här följer ett par checklistor som kan vara användbara för dig som söker värdfamiljer på nätet genom privata annonser.

Checklista för säkerhet på nätet

  • Håll den första kontakten med familjen per e-post för att lära känna familjen lite mer. Fråga dem en massa frågor om au pairjobbet och barnen.
  • Ha en första intervju per telefon eller använd Skype. När du använder Skype, be familjen att använda en webbkamera så att du får träffa hela familjen. Låt dina egna föräldrar ha ett samtal med värdfamiljen.
  • Be familjen om kontaktuppgifter till sina tidigare au pairer. Kan alltid vara bra att ha pratat med erfarna au pairer som kan berätta mer om familjen och förhoppningsvis rekommendera den.
  • Stressa inte med att boka ett flyg till familjen, se till att du känner familjen ordentligt först! Att bli au pair får ta tid, räkna med 1-4 månader beroende på din och värdfamiljens framförhållning och planering.
  • Skicka aldrig känsliga personuppgifter eller bankuppgifter.

Checklista förberedelser

  • Ställ frågor till familjen om området där de bor i, till exempel finns det några språkskolor i närheten eller någon skandinavisk organisation i området (Svenska kyrkan).
  • Samla så mycket fakta och tips som möjligt om din nya stad eller ort. Du finner säkert en del på Reseforum.se
  • Fråga familjen om de känner andra familjer med au pairer, försök sedan att komma i kontakt med dem i förväg så kan ni mötas upp när du är på plats.
  • Träffa nya vänner på en chattforum för au pairer från ditt land – Aupairforum.se

Skype?

Skype är ett verktyg för kommunikation på Internet. Det är mycket användbart när man talar med människor över hela världen och det är bra att ha en webbkamera så att ni kan se varandra. Du ner kan ladda ner Skype här, det är helt gratis.

Verkar något skumt?

Alla aupairsidor på nätet är olika, använd endast sidor som känns pålitliga och går att kontakta.

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

Läs också

Visste du att ...

... de flesta svenska au pairerna blir au pairer direkt efter studenten och ser ett år utomlands som ett bra avbrott efter studierna. Att som tjej vara au pair för ett år kallas ofta för "tjejlumpen"

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65