Recept för Fröknäcke
Ingredienser för en plåt
2 dl majsmjöl (inte redning utan riktigt majsmjöl)
1 dl solrosfrön
2 dl sesamfrön
0.5 dl linfrön
0.5 tsk salt
0.5 dl rapsolja
0.5 dl kokos
2.5 dl kokande vatten
flingsalt
Så här gör du
Blanda mjölet, de olika fröerna och salt i en bunke. Tillsätt oljan och rör om, tillsätt vattnet och rör om till en jämn smet. Bred ut smeten med slickepott på ett bakplåtspapper, så tunt som möjligt för att göra de extra krispiga. Skär försiktigt rutor, strö på flingsalt för extra smak. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 50min-1h (tills de är hårda men inte brända). Låt svalna på galler tills de är helt kalla, bryt isär bitarna och lägg i en burk. Viktigt att de inte läggs i en burk för tidigt, då blir de mjuka och möglar. Ät och njut! Passar bra till frukost med pålägg, mellis bara som de är, kvällsfika, ostbricka, med sylt osv.