Aupairguiden.se

Sök på aupairguiden.se

Senaste unika sökningar

7800, colorado, Ottawa, Toronto, Trotsiga, Facebook, skatteverke, Hur mycket, Malaga, Age, Cork, rutavdrag, USA_, lediga, kontak

 

Packlista för au pairer

När du åker iväg på en längre resa, gäller det att packa smart! Ta del av våra tips för att inte glömma något viktigt, och för att utesluta sådant du egentligen inte behöver.

 

bags_girls

 

The magic four. De fyra viktigaste sakerna att ta med på resan är passet, plånboken, mobilen och mobilladdaren. Med dessa fyra föremål klarar du dig långt, oavsett om något oväntat skulle hända. Passet är fundamentalt för att kunna resa, mobil och laddare för att kunna ringa någon i nödfall, och plånboken låter dig (förhoppningsvis) betala oväntade utgifter samt köpa sådant som du glömt att ta med.

- Vätskor. Huvudregeln då du flyger är att du endast får ta med dig vätskor i behållare som rymmer max 100 ml, om du vill ha dessa i handbagaget. Vätskorna ska rymmas i en mindre plastficka som bland annat finns att hämta på flygplatsen. Oavsett om du tänker förvara dem i handbagaget eller i en incheckad resväska, kan det vara smart att köpa lite mindre flaskor och burkar som du använder till schampo, balsam, ansiktskrämer, foundation,  med mera. På så vis sparar du mer plats.

- Pris. Ta reda på vad som är billigt/dyrt att köpa i ditt aupairland, så kan du lättare prioritera när du packar. Schampo, flipflops och solhattar är exempel på saker som ofta kan vara billiga att köpa på plats, medan till exempel smink och andra skönhetsprodukter kan kosta lite mer.

- Vikt. Kolla upp reglerna för vikt på handbagage och incheckade väskor med ditt flygbolag. Om du måste välja bort något när du packar, tänk på hur mycket varje sak väger och jämför med hur viktigt det är att just detta föremål kommer med på resan. Böcker, necessärer, skor och laptops är några saker som brukar väga mycket. Se också till att fördela vikten jämnt, både inuti själva resväskan samt mellan resväskan och handbagaget.

- Praktiskt/personligt packande. Försök att hitta en balans mellan praktiskt packande och de föremål av personligt värde som du vill ta med dig. Foton på familj, vänner eller pojkvännen/flickvännen är exempel på saker som varken väger mycket eller tar upp särskilt mycket plats.

 - Presenter till värdfamiljen. Detta brukar vara mycket uppskattat och ses som en fin gest. Exempel på bra presenter som inte tar så mycket plats är till exempel svenska smörknivar, osthyvel, fina kökshanddukar eller svensk choklad, kaffe och tunnbröd. Extra spartips: om du vill spara på plats, kan du köpa presenten på flygplatsen. Då behöver du inte förvara den varken i resväskan eller i handbagaget.

- Kläder. Ta reda på temperaturen i ditt värdland (både på vintern och sommaren) och se till att ta med kläder som passar för alla årstider. Tänk också på att ta med både vardagskläder, festkläder och lite bekvämare "hemmakläder".

- Checka in eller i handbagaget? Ett tips är att förvara de saker som du kan tänkas behöva på flygplatsen eller på flyget i handbagaget, och lämna resten i resväskan. Förutom pass, mobil och plånbok, kan till exempel lite matsäck, en bra bok, ipod, glasögon (om du använder) och en extra tröja vara bra att packa ned i handbagaget. Om du vill vara riktigt säker, kan du även packa ned en liten necessär (se reglerna om vätskor högre upp), ett par underkläder och ett extra ombyte. Då har du garderat dig om din resväska eventuellt skulle komma bort.

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

Aupairads.com

Hitta en au pair på Aupairads.com

Vår nya mötesplats är superlätt att använda både för au pairer och blivande värdfamiljer.

Just nu är hundratals skandinaviska au pairer registerade på sidan, Jennifer från Sverige är en av dom.

Jennifer från Sverige

logo_small

line250

Läs också

Att tänka på innan resan!

Kolla in vad du bör kolla upp innan du packar väskan och ger dig iväg som au pair!

Hitta checklistor och andra nyttigheter!

line250

Läs också

Så skriver du ett säljande ansökningsbrev!

Familjer får oftast in en mängd ansökningar. Titta i vår skrivarguide för att få tips på hur du sticker ut i mängden!

Hur man skriver en bra ansökan!

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65