Aupairguiden.se

Sök på aupairguiden.se

Senaste unika sökningar

christian, 7800, colorado, Ottawa, Toronto, Trotsiga, Facebook, skatteverke, Hur mycket, Malaga, Age, Cork, rutavdrag, USA_, lediga

 

Månadens au pairblogg

Daniel Svensson - En spontan tripp till Australien

jonas_l

"Tjena! Daniel heter jag och kommer från Göteborg. Min resa till Australien var faktiskt av de spontana slaget. Precis som vilken annan söndag som helst satt jag i soffan och dega när telefonen ringde! Farmor undrade om jag var sugen på att flytta till Australien och jobba som au pair. En tanke som aldrig slagit mig innan. Efter en veckas betänketid insåg jag att de bara fanns en sak att göra, packa väskan! Tre månader senare landade jag i Melbourne. Nu tar jag hand om Amy(10 år), Caitlin(6år) och Toby(4 år). Önskar ibland att jag hade lika många armar som barn, men hur hade de sett ut? På bloggen skriver jag om allt som kan hända här "down under". Det blir allt från fest till barnpassning! Kanske kan vara kul att läsa hur de är att vara au pair ur ett manligt perspektiv? Av någon anledning
så finns de nästan alltid ironi i allas ton när de säger: "Manlig au pair". Dessutom kommer bloggen att transformeras till en backpacker blogg den 15 maj då jag och min kära vän tar en Hippie camper och upptäcker hela Australiens östkust.

Jag får ofta frågan om hur de är att vara au pair som kille. Och det är ju precis som om du vore en tjej, förutom att du står upp och kissar. Men för övrigt så är ju själva arbetet detsamma. Dock känner man ju lite skillnad i förtroendet, och då menar jag inte de från familjen jag jobbar hos utan det är människorna runt om som är skeptiska till en manlig au pair. Tråkigt skulle jag vilja säga. Tycker dock själv att jag har motbevisat allas snea blickar vid detta laget!

Åk till Australien. Har varit här i snart tre månader och de är utan tvekan ett av de skönaste länderna jag varit i. Nu är jag förvisso bara 19 år, men sanna min ord. Australien är oerhört härligt. Försöker sätta fingret på vad de är som gör hela upplevelsen så speciell. Men det är riktigt svårt, tror att de är mer hela grejen med att andas in lite ny luft och se nya saker som gör det hela till ett äventyr. Just nu bor jag i Melbourne och då skapar man ju sig en vardag, en vardag som du i stort sett skulle kunna leva hemma. Australien kryddar till den lite extra.

Mitt hittills bästa minne här nere är svårt att säga, min planerade roadtrip kommer bli något av det
bästa jag gjort. Och det minnet kommer ni få följa live på bloggen. Annars lär de bli helhetsupplevelsen som kommer bli ett grymt minne. Just nu tänker jag dock tillbaka på den dagen då Toby lärde sig cykla själv, det är ett bra och fint minne! Välkommen in i bloggen :)

Hanna Tunér - Det är nu allt händer!

"Jag heter Hanna och är 19 år. Första augusti lämnade jag Sverige för att börja jobba som au pair i Seattle, WA! Här bor jag i en halvsvensk familj och tar hand om två flickor som är 4 och 5,5. När jag inte jobbar träffar jag gärna mina vänner på Seattles stolthet, Starbucks, eller planerar resor och andra roliga upptåg. I min blogg skriver jag ärligt om alla känslor man stöter på som au pair: glädje, lycka, sorg, förvirring och hemlängtan. Jag svarar jättegärna på frågor om allt som har med au pair livet att göra så tveka aldrig att fråga!"

hanna1

Hannas allra bästa minnen

Mina bästa minnen hittils är min resa till San Fransisco, att våga åka dit helt själv, bo på hostell själv och upptäcka staden själv var en enorm upplevelse och jättebra för självkänslan. Jag har en vän där men han jobbade mina två första dagar så jag var tvungen att vara själv. Jag fick en bra kompis från österrike och vi upptäckte San Fransisco tillsammans. Det var superkul!


Ett annat roligt minne var när jag kom till Vancouver dagen efter mina vänner, pågrund av problem med rummen hade alla de sju andra fått tränga ihop sig i ett rum. Nu trodde personalen att det skulle komma en ny gäst och de var lite förundrade hur det kunde vara så stökigt och de fick en liten lapp att de skulle visa hänsyn för sina medgäster. Min min när jag kom in i det rummet var nog obetalbar. 

Min första halloween i USA ett jättebra minne. Jag var på Whidbey island under lördagen med min värdfamilj, vi gick trick or treat på en farmers market och åt middag, och senare på kvällen gick jag på halloween party med mina vänner.

Gå direkt till bloggen

Josefin i Marseille -  Live it!

Josefin kan verkligen intyga att au pair är ett ett spännande äventyr värt att uppleva; inte en gång, utan två! För varför inte passa på att göra alla roliga saker flera gånger när man ändå är ung?

Hon började som au pair i Valencia, Spanien (läs artikeln här) och är nu au pair i Marseille i Frankrike fram tills sommaren 2012. Innan det franska äventyret jobbade hon på Disneyland i Paris.

josefin_jogging1l

 

"Den här berättelsen börjar i en vanlig småstad i mitten av sverige. den tar dig genom resor och äventyr, och vidare mot det största av allt - livet efter studenten, the destination unknown. den 13juni lämnade jag sverige för att söka lyckan i frankrike, närmare bestämt på disneyland i paris. den 6 september satte jag mig därefter på ett tåg som tog mig till sydligare delar och marseille för att tillbringa det kommande året med att vara aupair åt två pojkar på 2,5 och 4 år. jag tycker om att skriva onödiga inlägg och konstiga texter. jag tycker om ordspråk, även om dom inte alltid stämmer. ibland skriver jag flera inlägg samma dag och ibland skriver jag inte alls på flera dagar. men det spelar ingen roll, jag gör som jag vill. för det är mitt liv, &det här, det är min berättelse."

Gå diriekt till bloggen

 

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

Aupairads.com

Spaar-Larsson söker au pair!

Familjen Spaar-Larsson

Familjen Spaar-Larsson är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

ID68241 söker au pair!

Familjen ID68241

Familjen ID68241 är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

ID5797 söker au pair!

Familjen ID5797

Familjen ID5797 är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Bettison söker au pair!

Familjen Bettison

Familjen Bettison är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

ID23248 söker au pair!

Familjen ID23248

Familjen ID23248 är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Bannon söker au pair!

Familjen Bannon

Familjen Bannon är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Juhlin söker au pair!

Familjen Juhlin

Familjen Juhlin är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Schellekens söker au pair!

Familjen Schellekens

Familjen Schellekens är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

ID81026 söker au pair!

Familjen ID81026

Familjen ID81026 är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Tistrand söker au pair!

Familjen Tistrand

Familjen Tistrand är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Klicka här för se fler familjer!

logo_small

line250

Läs också

Månadens aupairblogg!

josefin_barn

 

line250

Läs också

Vill du också blogga?

Saker att tänka på när du bloggar om ditt au pairliv:

Fråga alltid familjen först innan du lägger upp bilder på dem och söta barnen! 

Utelämna inte privat information online, tex. om exakt vart du bor.

line250

Läs också

Vi hör gärna mer om hur det är att vara au pair!

Till vår nya hemsida skulle vi gärna vilja höra om livet som au pair, om du är intresserad av att bli intervjuad (tre kortare frågor) maila oss till info@aupairguiden.se!

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65