Aupairguiden.se

Sök på aupairguiden.se

Senaste unika sökningar

7800, colorado, Ottawa, Toronto, Trotsiga, Facebook, skatteverke, Hur mycket, Malaga, Age, Cork, rutavdrag, USA_, lediga, kontak

 

10 situationer du känner igen om du har bott utomlands

- Efter alla dina resor till Sverige för att hälsa på bekanta, kan du Arlanda lika bra som din morgonbön. Du vet vilken mat som är värd att beställa, har provat alla nya parfymer i taxfreebutikerna och är lite tjenis med allt och alla.

- Du börjar glömma vissa ord på svenska och har ibland svårt att översätta från ett annat språk.

- Du har lärt känna människor från hela världen och är tacksam för det.

- Det blir lite av en kulturkrock varje gång du kommer hem till Sverige, då du har anpassat dig efter en helt ny livsstil. Vänner och bekanta tycker att det är lite konstigt, men du ser bara dig själv som mer världsvan.

 

beach

 

- Du hänger inte längre med i de svenska nyheterna och tv-programmen. Vem som fick stryk i senaste omgången av Debatt eller vem som representerar Sverige i Melodifestivalen har du ingen aning om.

- Du har börjat drömma och tänka på ett annat språk. Ibland kommer du på dig själv med att prata högt för dig själv på något som inte alls liknar svenska.

- Avståndet har gjort att du plötsligt är en obotlig Sverige-fanatiker och älskar allt som har med Sverige att göra. När du inte hänger på restaurangen på IKEA sitter du och drömmer dig bort om inlagd sill, köttbullssmörgåsar och hemlagad svartvinbärssaft.

- Den vanligaste frågan på släktträffar är: tänker du stanna för gott? Du har lust att fråga: vad gör du själv om 20 år?

- Du blir lika förvånad varje gång du kommer till Sverige och kan andas frisk luft.

- Du inser att det finns vissa svenska fenomen som ingen i din omgivning någonsin kommer att förstå. Typ som innebörden av ordet "lagom", eftermiddagsfika och stunder då man bara "är"...

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

Läs också

Månadens aupairblogg!

josefin_barn

 

line250

Läs också

Vill du också blogga?

Saker att tänka på när du bloggar om ditt au pairliv:

Fråga alltid familjen först innan du lägger upp bilder på dem och söta barnen! 

Utelämna inte privat information online, tex. om exakt vart du bor.

line250

Läs också

Vi hör gärna mer om hur det är att vara au pair!

Till vår nya hemsida skulle vi gärna vilja höra om livet som au pair, om du är intresserad av att bli intervjuad (tre kortare frågor) maila oss till info@aupairguiden.se!

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65