Aupairguiden.se

Sök på aupairguiden.se

Senaste unika sökningar

christian, 7800, colorado, Ottawa, Toronto, Trotsiga, Facebook, skatteverke, Hur mycket, Malaga, Age, Cork, rutavdrag, USA_, lediga

 

Lär känna Ellinor från Aupairguiden

ellinor_3_l

 

Snabbfakta om Ellinor

24 år gammal
Studerar journalistik i Stockholm
Var au pair i Spanien
Älskar att dansa zumba på fritiden

Ellinor@aupairguiden.se

Varför valde du att bli aupair?

Jag hade varit mycket i Spanien innan, bland annat i Cádiz där jag läste spanska i tre månader. När jag kom hem till Sverige började jag läsa psykologi i Uppsala, men insåg snart att jag inte var färdig med Spanien än. Jag kom på mig själv med att hela tiden gå runt och längta tillbaka, och det var då jag bestämde mig för att åka iväg som au pair. Det kändes som ett självklart val, då jag alltid har haft en svaghet för barn och var nyfiken på hur det skulle vara att bo med en spansk familj.

Varför valde du det land du gjorde (och vilket land valde du)?

Jag valde att åka till Spanien då jag hade rest runt där innan och blev totalt förälskad i landet. Människorna, maten och hela sättet att leva var så olikt det jag var van vid hemma i Sverige. Jag ville även förbättra min spanska, som då hade hunnit bli ganska bra efter flera års spanskastudier i Sverige och mina resor runtom i Spanien.

Vad förväntade du dig av din aupairtid?

Ska jag vara ärlig så förväntade jag mig totalt kaos från första början. Jag visste att det skulle bli en utmaning: nytt språk, en massa ansvar och förmodligen en hel del kulturella missförstånd. Men jag visste också att jag skulle lära mig massor med tiden och att det skulle vara värt alla svårigheter. Det visade sig vara precis så.

Vad fick du ut av din tid som aupair?

Min spanska förbättrades avsevärt och jag kan nu prata flytande. Jag lärde mig även att ta ansvar och att allting går att lösa, bara man har tålamod och kämpar för det man vill uppnå. Det jag inte hade väntat mig var att jag även skulle träffa min nuvarande pojkvän i Madrid. Det som skulle ha varit ett tio månaders äventyr som au pair blev ett nu fyra år långt förhållande som har lett till andra äventyr som jag inte skulle ha velat missa för något i världen.

Vad är ditt bästa aupair-minne?

För mig handlar det inte om ett specifikt tillfälle som jag ser tillbaka på, utan alla de små saker som tillsammans bidragit till att min tid som au pair blivit ett vackert minne för livet. Alla människor jag har träffat, allt vi har delat tillsammans och alla de saker jag har lärt mig om Spanien och om livet i stort.

Vad har du gjort sedan du kom hem?

Jag började plugga antropologi, men bytte sedan till journalistik med samhällstudier på Södertörns Högskola. Just nu läser jag klart min sista termin på Stockholms Universitet. Jag läser även en kurs i digital kommunikation och sociala medier parallellt.

Vad tycker du om att göra?

När jag inte är upptagen med att studera går jag gärna ut med mina vänner för att äta middag eller ta en drink någonstans. Jag dansar även zumba två gånger i veckan. I övrigt brinner jag för att skriva, och försöker ta mig tid till att göra det så ofta jag kan. Jag är även musikintresserad och kan sitta flera timmar i sträck och bara lyssna på bra musik. Ibland spelar jag en trudelutt på pianot.

Vad brinner du för att skriva om?

 Jag skriver gärna om saker som jag kan relatera till, där jag känner att jag kan bidra med min egen erfarenhet. Några favoritämnen är språk, kultur och samhällsfrågor.

Vad är ditt bästa tips till den som vill bli eller redan är aupair?

Våga! Det första steget är alltid det svåraste, men så fort det är över ligger hela världen i dina händer. Om du känner för att åka, ta chansen och upplev något nytt. Den som aldrig har riskerat något kan med säkerhet säga att han aldrig har varit med om ett nederlag i sitt liv. Men han kan heller aldrig säga att han har vunnit.

Du som redan är au pair - ta vara på den tid du har och passa på att lära dig så mycket som möjligt om både landet, kulturen och kanske framför allt dig själv. Töj på gränserna, se hur långt du kan gå och våga ta för dig! Även om det kan kännas som en lättnad att umgås med andra svenskar som är i samma situation som du, försök att ta del av landets kultur och att prata med människor från det land du befinner dig i. Annars är det lätt att man hamnar i turistfällor och pratar svenska under hela vistelsen - och det är väl ändå inte riktigt meningen.

 

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

 

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65