Aupairguiden.se

Sök på aupairguiden.se

Senaste unika sökningar

7800, colorado, Ottawa, Toronto, Trotsiga, Facebook, skatteverke, Hur mycket, Malaga, Age, Cork, rutavdrag, USA_, lediga, kontak

 

Intervju med Paulina, aupair i Kanada, Blue Mountain

Äventyr som au pair och barista

Hur kom det sig att du började jobba som au pair?
Jag läste Naturprogrammet på gymnasiet och kände att jag behövde en paus från allt pluggande. Så i augusti efter studenten bestämde jag mig för att åka iväg och jobba som au pair. Det är nog det bästa jag har gjort.

 Varför blev det just Kanada?
Jag ville komma bort från Sverige och tyckte att USA kändes väldigt typiskt, så jag ville välja något lite annorlunda land. Först stod det mellan Australien och Kanada. Då Kanada kändes mer jordnära och laid back, och jag dessutom tyckte bättre om värdfamiljen slutade det med att jag hamnade här i Blue Mountain, Kanada.

 Hur är det att bo i Kanada och Blue Mountain?
Blue Mountain är väldigt unikt. Det är inte särskilt stort, men eftersom det är en turistskidort kommer det många turister hit under vinterhalvåret. Det är som allra vackrast under vintern. Klimatet är lite som i Sverige, fast kallare - den här vintern har varit den kallaste på 15 år, med cirka minus 40 grader. Människorna här är väldigt öppna från första början. I Sverige skulle man inte börja prata med vem som helst på en busshållplats, men här i Kanada har människor en annan mentalitet. När jag går in i en mataffär möts jag alltid av ett "Hi! How are you?".  Då jag även jobbar på ett espressocafé i centrala Blue Mountain möter jag alltid en massa nya människor, och vi pratar som om vi redan kände varandra.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Jag tar hand om två flickor som är fyra och sex år gamla. På morgonen hjälper jag till med frukost och gör barnen i ordning. Sedan har jag ledigt från klockan åtta på morgonen fram till klockan fyra, då jag hämtar upp barnen från busshållplatsen. Efter klockan sex är jag ledig, och jag har även ledigt på helgerna. Jag är nog ingen typiskt au pair, då jag även jobbar på espressocafé tre dagar i veckan. Familjen är jättehärlig, jag har haft en sådan tur som har hamnat här!

Vad har du lärt dig under tiden som au pair?
Jag har lärt mig otroligt mycket. Jag hade inte så mycket erfarenhet av barn förut och det var ovant i början, men jag vande mig snabbt. Jag har lärt mig att vara mer självständig och att fatta egna beslut, och jag tror att jag kommer att vara mer förberedd inför plugget när jag kommer tillbaka till Sverige. Sedan har jag även insett vikten av att kommunicera med varandra. Att jobba som au pair är inte som ett vanligt jobb där du jobbar från åtta till fem, man blir även som en del av familjen och måste lära sig att vara flexibel.

Saknar du något från Sverige?
Familj och vänner. Och lösgodis - det finns inte i Kanada.

Vilket är ditt bästa minne hittills?
När jag var i Toronto med min kompis och couchsurfade. Vi bodde hos ett homosexuellt par som tog oss till stadens största dragshow. Det var verkligen en annorlunda och rolig upplevelse!

Vad ska man se i Kanada?
Toronto är en storstad där det finns mycket att se. Sedan är Kanada känt för sina vackra landskap, med mycket berg och vattendrag. Niagarafallen är en självklarhet.

Skulle du rekommendera andra att vara au pair i Kanada?
Ja, det skulle jag. Kanada är nog inte ett resmål som många väljer att åka till, men har man en chans att bo där en tid borde man verkligen göra det. Det är även väldigt nära till USA om man vill resa runt där.

Var har du rest hittills?
Toronto några gånger, Montreal - Quebec där man pratar franska. Jag kan inte franska men det går jättebra med engelska också. I mars New York.

 

 

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

 

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65