Aupairguiden.se

Sök på aupairguiden.se

Senaste unika sökningar

7800, colorado, Ottawa, Toronto, Trotsiga, Facebook, skatteverke, Hur mycket, Malaga, Age, Cork, rutavdrag, USA_, lediga, kontak

 

Intervju med Rebecca, aupair New York, USA      

Livet i the Big Apple

rebecca_m

Hur var första dagen i New York som au pair?

Första dagen var jag på en slags inskolning för au pairer. De följande tre dagarna tillbringade jag på ett hotell tillsammans med andra au pairer som också var på förberedelsekursen. Jag minns väl chocken av att se hur en continental frukost ser ut; croissants, sötade flingor, sylt, kakor, ja för en halvnyttig svensk var den rena katastrofen! Under kursen gick vi genom sånt som au pairer bör kunna såsom hjärt- och lungräddning, barns olika utvecklingsstadier och råd om hur man kan handskas med barns olika fasoner. För de flesta var detta säkert nyttigt men jag hade redan så pass mycket erfarenhet av barn att jag inte fick ut så mycket ut av kursen; förutom att jag träffade en trevlig svensk au pair där förstås! Det blev en massa lägerkänsla och lite tid för team-bilding.

"Väl ute i självaste New York kändes allt helt surrealistiskt! "

Lustigt nog kände jag mig inte som en au pair de första dagarna hos familjen. Barnet var hos sina farföräldrar och jag fick lära känna den ensamstående pappan i familjen. Han bjöd bland annat mig och sina farföräldrar på restaurang och konsert så jag kände mig verkligen som en gäst i familjen vilket var en trevlig känsla! Väl ute i självaste New York kändes allt helt surrealistiskt! Det var som i en film – med ljusa Central Park framför mig och när kvällen hade lagt sig målades Times Square med neonljus och det var folkmassor överallt.

Vad är ditt intryck av amerikanare?

Generellt är Newyorkers väldigt trevliga, öppna och hjälpsamma. Staden är väldigt mångkulturellt och det är en skön atmosfär.

Var går man ut och festar?

Klubbliv kan vara skoj, men i NY så rekommenderar jag mysiga barer som man kan hitta i Soho, Williamsburg, ja varsomhelst egentligen. Fulla ställen är bra ställen. Tänk på att man måste vara 21 år för att få komma in på barer eller att dricka alkohol. De är väldigt strikta med detta i hela USA.

Är New York en bra destination för au pairer?

Ska man svara lite praktiskt beror det på vilket dagsschema man har; jobbar man för mycket är det svårt att hinna med att upptäcka staden eller att resa iväg till någon annan plats i landet. Min värdfamilj respekterade verkligen min lediga tid, men jag vet att det tyvärr snarare är ett undantag än regel.

”Ska man vara ärlig så är au pairlivet ett jobb som alla andra och att ta hand familjens barn är kanske inte det roligaste med att var en au pair, man åker dit för all annan upplevelse”

Hur är det egentligen att vara au pair?

Det är inte glamoröst att vara au pair bara för att du är i New York. Det kommer en grå vardag även i världens mecka. Jag tror att det är bra att vara realistisk och inte ha alltför höga förväntningar när man åker iväg för annars kommer man ha svårt att klara vistelsen. Men likaså styr du ju mycket själv över hur au pairlivet blir. Du kan ha hur kul som helst om du vill det! Ska man vara ärlig så är au pairlivet ett jobb som alla andra och att ta hand familjens barn är kanske inte det roligaste med att var en au pair, man åker dit för all annan upplevelse.

Vilka umgicks du med?

Tyvärr blev det mest att jag umgicks med andra au pairer då det är bekvämt och man lätt blir nära vänner i en ny stad. Generellt verkar amerikanare ha et annat sätt att socialisera på, det har många bekanta och färre nära vänner, så visst lärde jag även känna många amerikaner via vänner och ”randomly” på stan. Det är överhuvudtaget sjukt lärorikt att starta upp nya sociala nätverk, är just det ger au au pair livet chans till.

Är det något du ångrar att du inte gjorde som au pair?

Jag borde ha rest mer inom USA! Äh, jag får helt enkelt upptäcka Niagarafallen i framtiden. Jag tipsar au pairer om att följa med sina familjer om de ska på semester eller passa på att resa med sina vänner om möjligheten ges.

Tips till au pairer?

Stå upp för er själva! Som au pair för du verkligen testa dig själv; vad klarar du och vågar du säga ifrån om värdfamiljen försöker utnyttja din snällhet.Värdera din lediga tid!

Andra tips är att spara ihop tillräckligt med pengar innan du åker så att du verkligen kan uppleva staden och unna dig saker. Jag tycker också att man ska ge au pairlivet en ärlig chans; första veckan är den typiska smekmånaden; allt är nytt och spännande, första månaden väldigt jobbig då verkliga jobbet börjar och man lätt känner sig vilsen och längtar hem, men till andra månaden har du kommit in i tillvaron och kan känna dig mer trygg och kanske börjar se dig själv som en riktig Newyorker!

Övrigt råd är att gå på de aktiviteter som din au pairförmedling anordnar och att besöka Svenska kyrkan som både arrangerar badutflykter, har filmkvällar och kan ge dig lite efterlängtad svensk mat.

Har vistelsen förändrat dig?

Haha, ja jag har lyckats ta med mig den amerikanska kulturen hem till Sverige! Jag börjar lätt prata med okända människor på ICA och en gång satte jag mig bredvid en kille på tunnelbanan fast nästan hela vagnen var tom. New-Yorkare är generellt mer snackiga än oss.

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

Aupairads.com

Spaar-Larsson söker au pair!

Familjen Spaar-Larsson

Familjen Spaar-Larsson är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

ID68241 söker au pair!

Familjen ID68241

Familjen ID68241 är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

ID5797 söker au pair!

Familjen ID5797

Familjen ID5797 är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Bettison söker au pair!

Familjen Bettison

Familjen Bettison är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

ID23248 söker au pair!

Familjen ID23248

Familjen ID23248 är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Bannon söker au pair!

Familjen Bannon

Familjen Bannon är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Juhlin söker au pair!

Familjen Juhlin

Familjen Juhlin är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Schellekens söker au pair!

Familjen Schellekens

Familjen Schellekens är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

ID81026 söker au pair!

Familjen ID81026

Familjen ID81026 är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Tistrand söker au pair!

Familjen Tistrand

Familjen Tistrand är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Klicka här för se fler familjer!

logo_small

line250

Läs också

Passar New York perfekt för dig också?

statue_of_liberty_teaser

Ta reda på New York och USA här!

line250

Läs också

Visste du att ...

... det enda lagliga sättet att arbeta i USA som au pair är genom att anlita en förmedling som har avtal med någon av de amerikanska au pair-programmen.

Här hittar du de svenska förmedlingarna som erbjuder au pair-program till USA!

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65