Aupairguiden.se

Sök på aupairguiden.se

Senaste unika sökningar

7800, colorado, Ottawa, Toronto, Trotsiga, Facebook, skatteverke, Hur mycket, Malaga, Age, Cork, rutavdrag, USA_, lediga, kontak

 

Intervju med Isabelle, au pair i South Carolina, USA

Sportigt äventyr i Ridgeland

Cheerleading, amerikansk fotboll och hajtänder. Det är en del av Isabelles vardag.

isabelle_bild_l

Hur kom det sig att du började jobba som au pair?
Det var egentligen inte meningen att jag skulle åka iväg. Jag hade en kompis som var au pair, så jag bestämde mig för att gå på ett informationsmöte för skojs skull. Det slutade med att jag blev fast. Min mamma blev inte förvånad. Jag har alltid varit kusinen som suttit vid barnbordet trots att jag var sexton år. Jag och barn har alltid fungerat bra ihop.

Varför just South Carolina?
Jag hade en profil på Country Cares hemsida som matchades med olika familjer. Först fick jag en familj i New Jersey, men det klickade inte. Så började jag prata med min nuvarande familj, och det kändes bra. Jag kollade inte ens upp var jag skulle bo. Nu trivs jag väldigt bra.

Hur är det att bo i South Carolina?
South Carolina är otroligt vackert, som ett tropiskt paradis. Det finns mycket vacker natur, djur som går omkring och träd som är så gamla att det är förbjudet att fälla dem. Människorna är väldigt trevliga här. Det råder en slags traditionell anda, människor tilltalar varandra med "yes Sir" och "yes M´am", folk är väldigt artiga. Det är synd att South Carolina inte är så känt, för Ridgeland är en jättemysig stad. Jag är själv uppväxt på landet, så det passar mig perfekt. Vi bor precis på en liten ö som ligger i slutet av en lång rad andra öar, och vi har egen brygga ut till havet. Det är helt magiskt att vara här. Ibland går jag och barnen ut för att leta hajtänder! Det här har verkligen varit en annorlunda upplevelse för mig.

Berätta lite om din familj.
Min värdfamilj är väldigt aktiv och har alltid en massa aktiviteter inplanerade. Jag tar hand om två pojkar och en flicka. Pojkarna är elva respektive sju år gamla och flickan är nio. I princip alla älskar sport, och det är något som vi ägnar oss åt nästan varje dag. Det är allt från amerikansk fotboll till basket och cheerleading. Själv hade jag aldrig hållit på med sport innan, men nu är jag en riktig footballtjej! Jag älskar att följa med på matcher och att heja på barnen. Sedan är alla i familjen väldigt öppna och lätta att prata med. Min värdmamma är som en riktig mamma för mig, vi kan sitta och prata i flera timmar. De är också väldigt respektfulla när det gäller språksvårigheter och rättar mig alltid på ett bra sätt när jag säger fel.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Jag börjar inte jobba förrän klockan två på eftermiddagen. Då hämtar jag barnen från skolan. Ibland stannar den äldsta pojken kvar för att träna fotboll. Sedan gör jag i ordning mellanmål, hjälper till med läxorna, tvättar, diskar och plockar undan. Vid fem-sextiden förbereder jag barnen för cheerleading och basketmatcher. Eftersom min värdmamma jobbar hemifrån hjälper hon till att passa barnen ibland. På kvällen ser jag till att de duschar, hjälper till med middagen och sedan lägger jag dem vid halv nio.

Vad saknar du mest från Sverige?
Jag hade en period i somras då jag längtade efter flintastek och potatissallad. Sedan på hösten var det pepparkakor, glögg och julmys. Men i stort saknar jag faktiskt ingenting. Jag ser fram emot att komma hem och träffa familjen, men livet här är riktigt härligt.

Vad har du lärt dig under den här tiden?
Jag har blivit som en helt annan person. Nu är jag en ansvarsfull kvinna istället för en förvirrad ungdom. Jag tar egna initiativ, tänker mer logiskt. Även om det inte är mina barn så är de mitt ansvar. Jag har blivit mer vuxen och förändrats till en bättre person. Jag har även lärt mig otroligt bra engelska. Mitt nya mål är att bli engelskalärare i Sverige.  Om jag nu åker tillbaka! Min mamma tror inte att jag kommer att åka hem. Hon säger alltid att jag kommer att bli nästa Maria Montazami.

Vilket är ditt bästa minne hittills?
4th of July. Då åkte vi till en liten ö som heter Fripp Island och ligger ungefär en timme från Ridgeland. Det var så otroligt vackert och människorna var trevliga. Jag minns också när jag fyllde 21 och familjen överraskade mig med tårta och presenter.

Skulle du rekommendera andra att vara au pair i South Carolina?
Absolut. Både South Carolina och Georgia, där jag hade engelskalektioner.

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

 

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65