Aupairguiden.se

När au pairen är på plats

Se till att din au pair känner sig som hemma och att allt fungerar bra med barnen. För många är detta den första gången de flyttar hemifrån, och en del au pairer kan få hemlängtan eller svårigheter att anpassa sig till den nya miljön.  

För att din au pair ska trivas är det viktigt att ni som värdfamilj:

  • Behandlar au pairen som en familjemedlem. De flesta au pairer uppskattar att tillbringa tid med sin värdfamilj, så ett förslag kan vara att ta med au pairen när ni åker iväg för att träffa mor- och farföräldrar eller då ni åker på semester (om hon eller han själv vill). Att känna sig som en del av familjen och inte bara som en anställd är viktigt för att au pairen ska vilja stanna kvar.
  • Jobba som ett lag. Det kan ta tid innan barnen respekterar au pairer och tar henne eller honom på allvar. Försök att hålla en öppen dialog med din au pair och samarbeta om barnen inte lyder.
  •  Lös problemen på en gång. De gånger det uppstår problem beror det ofta på missförstånd eller kulturkrockar. Därför är det viktigt att du och au pairen kommunicerar med varandra och berättar om något känns fel. Det är bättre att lösa problemen på ett tidigt stadium än att både du och au pairen känner er missnöjda.
  • Visa ömsesidig flexibilitet. Ibland kan det vara så att au pairen behöver jobba på sin lediga dag. Samtidigt måste en au pair kunna njuta av sin fritid och kanske få ta ledigt några dagar för att resa och se sig om i landet. Därför är det viktigt att ni båda är flexibla och tar hänsyn till varandras behov.

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

 

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65