Aupairguiden.se

Visumprocess Au Pair USA

Vad och varför?

I USA finns det så kallade J-1 Visa. Detta är ett visum som tillåter unga att arbeta eller studera i ett utbytesprogram under ett, maximum två år. Det är alltså detta som krävs för att vara och arbeta som au pair lagligt i landet. För att få ett J-1 Visa måste man som au pair använda sig av en godkänd förmedling, en så kallad sponsor.

För att söka som au pair till USA via en förmedling krävs vanligtvis att du:

  • är mellan 18 och 26 år gammal
  • har körkort eller övningskör (du måste ha körkort när du åker)
  • har erfarenhet av att ta hand om barn (minst 200 timmar)
  • har gymnasiekompetens eller motsvarande
  • har ett prickfritt polisregister
  • är vid god hälsa
  • kan stanna ett helt år
  • är rökfri
  • har goda kunskaper i engelska.

Process visumansökan

När du hittat en familj får du hjälp av förmedlingen med hur du går till väga för att söka ditt J-1 visa som är det speciella visumet för bland annat au pairer i USA. Du får sedan åka på en intervju på amerikanska ambassaden i Stockholm och får några veckor senare hem ditt pass med visumet stämplat. Ett visum i USA är giltigt 12 månader från inresedatum och tillåter sedan en månads resa i landet.

För att läsa mer om visumprocessen och att vara au pair i USA besök:

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

 

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65