Aupairguiden.se

Visum som Au Pair i Kanada

Vad och varför?

Till skillnad från sin granne i söder, USA, ger Kanada möjligheten till att åka dit som au pair via privata annonser. Du behöver alltså inte ta kontakt med en förmedling och gå igenom deras ansökningsprocesser. Landet har istället ett Working Holiday-program designat för unga svenskar som önskar resa och tillfälligt arbeta i landet under maximum 12 månader. För att ta del av programmet krävs att du:

  • är svensk medborgare som normalt är bosatt i Sverige
  • är mellan 18 och 30 år gammal
  • har ungefär 16 000 svenska kronor för att kunna täcka alla kostnader under början av vistelsen
  • är förberedd på att betala en sjukförsäkring under vistelsen, och även eventuellt uppvisa bevis på detta vid inresa i landet
  • betalar deltagaravgift
  • inte har deltagit i ett Working Holiday-program innan.

Process visumansökan

För att söka visum till Kanada krävs att man registrerar sig på https://kompass-iec-eic.international.gc.ca/iecindex.aspx?regionCode=SE&Lang=eng när registreringen är öppen för just ditt land.

Du behöver vara utanför Kanada när du ansöker om arbetstillståndet, men du behöver inte ha en värdfamilj så skynda på processen genom att söka idag! Visumet tillåter inresa i landet inom tolv månader och sedan har du möjlighet att stanna i tolv månader räknat från ankomstdagen.

Du måste sedan förbereda och bifoga följande dokument. Tänk på att när du fyllt i alla fält och bekräftat ansökan finns ingen möjlighet att ändra, så se till att du är nöjd med dina svar.

  • kopia på pass, som måste vara giltigt minst dag efter avresa från Kanada
  • ett uppdaterat och fullständigt CV.

Även andra dokument kan efterfrågas.

 

När din ansökan har blivit accepterad får du även ditt arbetstillstånd. Som au pair behöver du även genomföra en hälsokontroll för att komplettera detta, se mer här: /www.cic.gc.ca/english/information/medical/medexams-temp.asp. Vid genomförandet av denna behöver du ha med:

  • identifikation (pass, körkort, ID-kort)
  • glasögon eller kontaktlinser om du har sådana
  • hälsodokument eller testresultat från tidigare eller nuvarande medicinska tillstånd
  • "the Medical Report form IMM 1017E" som man får från visumkontoret.

Eventuellt kan även fyra nytagna fotografier behöva tas med, kontrollera detta med läkarkontoret. Läkarundersökningen betalas direkt till läkaren och är giltig i tolv månader.

Mer information kan du hitta här: http://www.canadainternational.gc.ca/sweden-suede/experience_canada_experience/working_holiday-vacances_travail.aspx.

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

 

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65