Aupairguiden.se

Visum som aupair i Australien

Vad och varför?

För att åka till Australien behöver du inte använda dig av en förmedling utan det är fritt fram att själv söka din familj, förutsatt att du genomför allt nödvändigt pappersarbete innan avresa. Du vara aupair i Australien på två sätt. Det första alternativet är att vara au pair på heltid, vilket ger dig möjligheten att arbeta 25-35 timmar per vecka och inte studera. Det andra alternativet är att vara så kallad demi-au pair vilket är en heltidsstuderande som arbetar deltid, 12-20 timmar per vecka, som au pair.

I Australien finns ett så kallat "Working Holiday Program" som finns till för ungdomar som vill resa och arbeta i landet upp till ett år. För att kunna delta krävs att du:

 • inte använt ett Work and Holiday (temporärt) Visa innan i Australien
 • är 18-30 år gammal
 • inte har några barn som är beroende av dig och följer med under din tid i landet
 • är medborgare i ett land som är berättigat visumet (så kallade subclass 417 där bland annat Danmark, Finland, Norge och Sverige hör till)
 • har tillräckligt med pengar för att leva under din semester och arbetsperiod
 • har tillräckligt med pengar för att kunna köpa en retur- eller vidarebiljett när din tid är över
 • stannar maximum ett år, men arbetar inte mer än sex månader hos samma arbetsgivare.

Process visumansökan

Det finns även vissa hälsokrav att uppfylla för att få komma in i landet. Beroende på personliga omständigheter så som hur länge du planerat att stanna, var du kommer ifrån, hur länge och var du rest de senaste fem åren och vad du ska göra i Australien behöver du göra en hälsokontroll. Denna är vanligtvis giltig i 12 månader.

Du måste ansöka om visumet utanför Australien och maximalt 12 månader innan beräknad avresa till landet. När du fått din bekräftelse är visumet giltigt 12 månader från den dag du anländer till Australien. Observera att det dock endast tillåter arbete hos samma arbetsgivare i sex månader, sedan måste du byta.

När du hittat din värdfamilj och skrivit ett avtal ansöker du om ditt visum på www.immi.gov.au/Visas/Pages/417.aspx.  Se till att ha ett giltigt pass innan du skickar in din ansökan. Du måste även bifoga följande dokument:

 • födelsebevis med båda dina föräldrars namn
 • om du bytt namn krävs en giltig kopia på detta bevis
 • två nytagna passfoton med namnet på baksidan
 • eventuella militär tjänstgörings-bevis
 • bevis på att du har tillgång till minst 5000AUD i nödfall.

Då du inte ingår i Australiens hälso- och sjukvård behöver du teckna en egen reseförsäkring innan du åker. Läs mer om hur du hittar en försäkring som au pair och vad du bör tänka på:

Du måste även i vissa fall skicka in ett polisregisterutdrag från alla länder du bott 12 månader eller mer de senaste tio åren eller efter att du fyllde 16. Vänta dock med detta tills du får förfrågan.

Mer information om visumprocess och liknanade hittar du på: www.immi.gov.au/Visas/Pages/417.aspx.

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

 

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65