Aupairguiden.se

Om att bli au pair

Vad förväntas av dig som au pair?

Din roll är först och främst att ta hand om familjens barn. Det är därför mycket viktigt att du är pålitlig, tolerant, ansvarsfull och barnkär! En au pair ska bli behandlad som en familjemedlem och i detta ingår både rättigheter och skyldigheter. Du ska bli bemött med respekt och i gengäld förväntas du hjälpa till i hushållet och att skapa en god stämning i familjen.

I en au pair-annons ska familjen specificera vad för sorts hjälp de är i behov av. När du är i familjen är det dessa uppgifter du ska utföra med undantag för vissa mindre tillägg.

Vissa uppgifter kan aldrig uttryckas i ett avtal (som exempelvis att plocka undan efter varandra efter maten) men måste ändå utföras för att familjelivet ska fungera bra! Läs gärna mer under au pairens arbetsuppgifter. I alla länder finns oskrivna regler rörande traditioner, vanor, tankesätt, barnuppfostran mm. Du måste därför vara lyhörd, anpassa dig efter landets kultur och respektera familjens vanor och uppfostran av sina barn.

Det är också viktigt att du är självständig och kan ta kontakt med andra jämnåriga för att inte bli isolerad på din fritid. Du kan läsa mer om en au pairs fritid eller hitta organisationer i just ditt land som kan hjälpa dig lära känna andra.

Vad förväntas av värdfamiljen?

Formella krav är att värdfamiljen ska tillhandahålla au pairen med kost, logi och om möjligt eget rum. Familjen ska ge au pairen tillräckligt med fritid och arbetstiden ska i allmänhet inte överstiga 5 timmar per dag. Värdfamiljen ska även hålla au pairen med lön/fickpengar.

För att underlätta arbetet är det mycket viktigt att skriva ett avtal med värdfamiljen innan resan. I detta ingår familjen och au pairens rättigheter och skyldigheter. Värdfamiljen har även ett stort ansvar för att du ska trivas och sköta dina arbetsuppgifter på ett bra sätt. Familjen får helt enkelt praktiskt visa hur du ska utföra ditt arbete. Det är mycket viktigt att du och din värdfamilj har en öppen kommunikation och hanterar konflikter på ett bra sätt. Allt kan dock inte specificeras i ett kontrakt och ömsesidig flexibilitet är viktigt för att vardagen ska fungera bra!

Om du vill komma ut i världen och uppleva en ny kultur är au pairyrket ett svårslaget alternativ. Som au pair lär du känna en kultur från insidan då du blir en del av en familj i landet. Du får också mängder av erfarenheter och kommer med all säkerhet att lära känna båda nya människor och dig själv bättre! Men att arbeta som au pair är även ett ansvarsfullt och många gånger krävande åtagande.

Som au pair bor du i en familj och din huvuduppgift är att ta hand om familjens barn. Att leva tätt samman med nya människor och ha familjens guldklimpar som ansvarsområde är inte alltid lätt. Konflikter och utmaningar är en del av vardagen och din framgång som au pair bygger på din och din värdfamiljs förmåga att lösa dessa.Vänskap och förtroende mellan värdfamilj och au pair är därför A och O.

Gäng glada au pair tjejer i London inklusive Veronica på Aupairguiden.se

line440

scandinavian_au_pairs

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

 

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65