Aupairguiden.se

Gå en språkkurs och lär dig landets språk!

sprakkurs_l

Värdefullt med språk

De flesta som åker som aupair gör det för att lära sig ett nytt språk och vara med om ett äventyr utomlands. Vissa drömmer du om en karriär utomlands i framtiden, andra kanske har släkt i ett land vars språk man ännu inte kan flytande, en del har insett det sociala värdet i att kunna tala flera språk och för de allra flesta så vill man "bara" göra sig extra vass på den framtida arbetsmarknaden med ett extra språk i bagaget. Oavsett om du väljer att åka till ett engelsktalande land eller något helt annat land, så kommer du utveckla dina språkkunskaper bara genom att leva där. Med lite engagemang och energi kan du bli mer eller mindre flytande - en fantastisk erfarenhet inför framtiden oavsett vad du drömmer om att göra. En färdighet som du kommer uppskatta hela livet ut.

Språkkurs under au pairtiden

I vissa länder, som till exempel Frankrike, är en språkkurs obligatorisk när man arbetar som aupair medan det i andra länder är frivilligt. Oavsett vilket så är språkkursen en perfekt möjlighet till både ny kunskap och nya vänner. Genom att kombinera ditt dagliga aupairarbete med språkstudier får du både den teoretiska och praktiska kunskapen inom språket: i skolan lär du dig grammatiska regler och stavning och när du kommer hem och är med familjen eller träffar männsikor i staden använder du din kunskap i praktiken. Att gå en språkkurs och lära sig språket gör att man känner sig mer hemma i staden när man faktiskt kan konversera  med människor, man blir mer än bara en turist eller en isolerad barnflicka. Språkkursen är ett utmärkt sätt att träffa nya kompisar att umgås med, speciellt om man är ny i staden.

Hur du finner en bra språkkurs

Om familjen har haft aupairer förut så är ett bra sätt att hitta språkskola genom att fråga värdföräldrarna. Oftast har de kontakt- (och pris)uppgifter till skolorna, eller så kan de hjälpa dig leta på sitt språk efter något som verkar bra, kanske känner de någon som har en aupair som redan går på en bra skola? Om de däremot inte är så hjälpsamma, eller du känner att du hellre kollar upp skaer själv så är en idé att fråga andra på till exempel aupairträffar, grupper på Facebook för aupairer i din stad, tidigare aupairer i din värdfamilj eller dina nyfunna vänner. Kanske är det någon som har hört talas om eller går på någon bra skola som du också kan börja på? Det känns alltid bättre att börja på en skola med bra rykte. Om du trots dessa tips inte får napp eller vill börja leta innan du är på plats, så lever vi i en tid med de största möjligheterna någonsin till att leta efter saker själv: internet och Google.

Sök efter "språkkurs au pair" och sedan språket du vill läsa och staden du bor i (se nedan), på engelska men allra helst landets språk så kommer du hitta flertalet alternativ. Problemet om man inte kan språket alls är att det kan vara svårt att förstå hemsidorna, men många större skolor har ofta informationen på engelska också - för att underlätta för sådana som du, så bli inte avskräckt direkt! Klicka in och försök hitta något.

Finn någon eller några skolor som verkar bra, gå dit på besök och be om mer information. Oftast när man väl bestämt sig för att börja en kurs får man göra ett test för att se vilken grupp man ska vara i, men det är inget mer än ett test för att du ska hamna på rätt nivå så oroa dig inte för det.

När du väl hittat en skola och grupp är det bara att börja lära dig ditt nya språk. Försök att använda kunskaperna så fort som möjligt, testa att säga något litet i kassan på affären, till barnen eller till värdföräldrarna. Det är genom att våga testa och misslyckas som man lär sig ett språk och blir flytande! Du kommer tacka dig själv när du kommer hem igen och faktiskt kan prata ett helt nytt språk.

Hjälp för dig som googlar själv:

  • Engelska: language course english au pair STAD
  • Franska: cours de Français au pair STAD
  • Tyska: sprachkurs Deutsch au pair STAD
  • Spanska: curso de espanol au pair STAD
  • Italienska: corso di italiana au pair STAD

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

 

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65