Aupairguiden.se

Prova på ett annorlunda au pair-land

USA, England och Spanien är några av de populäraste resmålen för svenska au pairer. Vågar du gå steget längre och prova på något nytt?  Att vara au pair i ett annorlunda land är inte bara ett äventyr. Det gör även att du skiljer dig från mängden, varav du kan bli mer intressant för framtida arbetsgivare. Varför inte prova lyckan i Norge, Schweiz eller Tyskland? Det finns många värdfamiljer (framförallt svenskar utomlands) som söker au pairer till dessa länder. Bara du sätter gränserna!

inspiration_norge_schweiz_tyskland_l_1

Norge

Är du naturfantast? Då är kanske Norge något för dig. Med sina många fjordar, berg och dalgångar är Norge idylliskt för naturälskare. För dig som inte har något emot att upptäcka naturen till fots, finns många vandringsturer som arrangeras för turister. För den mer bekväme går det utmärkt att ta sig runt med bil. Tänk då på att ta det försiktigt i de bergiga områdena, då vägarna kan vara sämre där.

Norge hade cirka fem miljoner invånare år 2012 - något färre än i Sverige. Landet har haft hög ekonomisk tillväxt de senaste årtiondena, och arbetslösheten är lägst i Europa. Många svenska ungdomar väljer därför att åka till Norge för att jobba en period efter gymnasiet.

 Även om den största delen av befolkningen talar norska, brukar de flesta svenskar klara sig bra med svenska. Språken är så pass lika varandra att man, med lite fantasi, kan kommunicera utan problem.

Klimatet är lite mildare än i de övriga nordiska länderna, då Norge påverkas av Golfströmmens aktivitet från väster.

Schweiz

Språkfantast? Eller bara sugen på att lära dig ett nytt språk? Schweiz har fyra officiella språk: tyska, italienska, franska och rätoromanska. Oavsett om du vill finslipa din franska eller ta upp skoltyskan, har du möjlighet att träna och förbättra dina språkkunskaper.

Schweiz är ett litet land (knappt åtta miljoner invånare) och ligger i anknytning till Alperna. I alperna njuter både lokala invånare och turister av skidåkning under vinterhalvåret och fantastiskt vacker vandring året runt.Schweiz räknas även som ett av världens rikaste länder, mycket på grund av den starka finanssektorn och turistindustrin. Landet är känt för tillverkningen av exklusiva klockor, choklad och ost.

Tyskland

Tyskland har cirka 81 miljoner invånare och är det näst folkrikaste landet i Europa. Ungefär 92 miljoner människor har tyska som modersmål, varav det räknas som ett av Europas viktigaste språk. Det kan vara användbart såväl på arbetsmarknaden som på semesterresan, då tyska talas i flera europeiska länder: Tyskland, Österrike, Liechtenstein, Schweiz, samt delar av Italien, Belgien, Danmark och Luxemburg.

Huvudstaden Berlin är känd för sitt livliga nattliv och har ett brett utbud av klubbar med olika musikstilar. Här finns något som passar alla. I slutet av september och början av oktober hålls även Tysklands årliga ölfest, Oktoberfest. Festen pågår i sexton dagar och hålls i staden München. Oktoberfest anses vara en av världens största folkfester och lockar tusentals besökare varje år.

Vill du veta mer? Läs mer om Norge, Schweiz och Tyskland i våra landguider.

 

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

 

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65