Aupairguiden.se

Au pair i USA

Välkommen till au pairernas mekka! USA är till ytan världens tredje största land och en av världens mäktigaste ekonomier. Det är också en av de populäraste destinationerna för au pairer världen över. Den brokiga befolkningen och den kulturella variationen i USA gör att det finns något för alla smaker och livsstilar. 

las_vegas_l

Att upptäcka i USA

Som au pair kan man hamna i princip vart som helst i USA men tyngdpunkten ligger på östkusten och de större städerna på västkusten. Kända och populära städer bland turister är Orlando, San Francisco, Miami, Honolulu, Las Vegas och Washington DC.

Amerikanska värdfamiljer

USA är ett enormt stort land med lika många invånare som personligheter. Generella drag är dock att amerikanare är sociala, självsäkra och lätta att få kontakt med.

Barnuppfostran

Barnuppfostran i USA skiljer sig inte så mycket från barnuppfostran i Sverige. En stor skillnad är dock att barnaga förekommer i USA. Det kan bli negativ överraskning för dig som au pair. Eftersom barnaga inte är förbjudet i USA kan det vara svårt att påverka föräldrar som slår till sina barn. Men du ska såklart ta avstånd från detta om det sker i din familj.

Vid matbordet

USA är ett mångkulturellt land med alla världens kök (latinamerikansk, asiatiskt, europeiskt). Landet är känt för sin snabbmat i alla dess former. Amerikanare gillar att grilla och hamburgare är en favorit hos många. Bordsskick: maten skärs upp i lagom stora bitar och äts sedan upp med gaffeln i höger hand.

Vett och etikett

Do´s

Att lägga till ´please´ är ett måste. Akta dig även för att säga ´what´? om du inte uppfattar något en person säger. Säg istället ´excuse me´ eller ´sorry´.

Don´ts

- Det kan uppfattas som mycket ohövligt att kalla en person vid förnamn om de inte uttryckligen sagt att du kan göra detta. Du ska alltid lägga till Mr, Mrs eller Miss före personens efternamn. Glöm inte att detta även gäller lärare och kompisars föräldrar. Detta kan vara svårt att vänja sig vid som svensk.

- Svara inte bokstavligt på hälsningsfrasen ´how are you? ´´. Det ska inte tas bokstavligt, utan bara besvaras kort med exempelvis ´fine, how are you?´.  Långa utläggningar om hur du egentligen mår och känner dig kommer bara att göra amerikanaren förlägen.

Nätverkande som au pair

Det finns otaliga grupper för au pairer i USA på Facebook. Facebook kan vara ett bra verktyg för dig som vill lära känna andra au pairer i din region. Svenska kyrkan finns på plats bland annat i New York, Washington och Philadelphia, och brukar ordna med aktiviteter och träffar för utlandssvenskar. Glöm inte heller att du kan komma i kontakt med andra au pairer på Aupairforum.se.

Amerikans inspiration

Vill du få lite extra american feeling innan du åker? Några av våra favoriter bland amerikanska klassiker är American Dreamz, Släkten är värst och Föräldrafällan... men smaken är delad.

Bra att känna till

- För att bli au pair i USA måste du söka genom en godkänd förmedling. Det krävs också att du ansöker om visum i god tid innan avresa. Här kan du läsa mer om visumprocess i USA.

- Körkort är ett måste för många familjer då vissa städer har en begränsad lokaltrafik. 

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

Aupairads.com

Mest populära värdfamiljerna på Aupairads.com just nu!

Familjen Engstrom Legros i Rome, Italy

Familjen ID66562 i Bergisch Gladbach, Germany

Familjen Bannon i Manly, Australia

Familjen ID68241 i Oslo, Norge

Familjen ID84940 i Perth, Australia

Här listar vi några av alla familjer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Klicka här för se fler familjer!

logo_small

line250

Läs också

USA i korthet

Folkmängd: 314 000 000
Huvudstad: Washington DC
Valuta: Amerikansk dollar
Språk: Engelska
Flygtid från Sverige: Allt mellan 9 och 20 timmar beroende på destination/ väntetider vid mellanlandning
Medeltemperatur i Washington DC: 30+ på sommaren, 10+ på vintern
Landsnummer: +1

 

line250

Läs också

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65