Aupairguiden.se

Au pair i Schweiz

Språkfantast? Eller bara sugen på att lära dig ett nytt språk? Schweiz har fyra officiella språk: tyska, italienska, franska och rätoromanska. Oavsett om du vill finslipa din franska eller ta upp skoltyskan, har du möjlighet att förbättra dina språkkunskaper som au pair i Schweiz. 

Zurich, in town

Att upptäcka i Schweiz

Schweiz ligger i anknytning till Alperna, och är en populär skidort för såväl turister som lokala invånare. Missa därför inte att ta en tur i skidbacken när du är där.

De vanligaste destinationerna förr au pairer är Bern, Zurich och Geneve. I huvudstaden Bern kan du, förutom att besöka muséer, även besöka de olika marknaderna som hålls varje vecka. Berns stadskärna står dessutom på UNESCO:s världsarvslista. I Zurich och Geneve finns massor av intressanta muséer, gamla kyrkor och vacker natur.

Värdfamiljer i Schweiz

Landet har många ´expats´ det vill säga utlänningar som jobbar temporärt i landet. Det är därför stor chans att du hamnar hos en expatfamilj då de ofta söker au pairer. Schweizare är lika svenskar på många sätt, så kulturkrockarna kommer inte bli alltför stora. Generellt brukar schweizare anses som vänliga och hjälpsamma.

Barnuppfostran

Barnuppfostran i Schweiz skiljer sig inte avsevärt från den vi har i Sverige. Du kommer därför inte att märka några större skillnader.

Vid matbordet

Kött, korvar, surkål, bönor och olika ostomeletter är centrala livsmedel i det schweiziska köket. Landet är även känt för sin goda ost och choklad.

Vett och etikett

Do´s

- Ta med Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga presenter till barnen. Allt som är svenskt uppskattas och Astrid Lindgren älskas. Bilder hemifrån är också roligt för familjen och barnen att se.

- Har du inte vandrat förut, testa på det! Även om du inte är vandringstypen, det är som en saga som tagen ur Sound of music uppe i bergen. Både får och kor går lösa bland vattenfall och snötäckta alptoppar.

Don´ts

Bege dig inte ut i bergen själv och åk inte offpist själv. Tänk på att lokalbefolkningen känner till lavinrisken till skillnad från dig.

Nätverkande som au pair

Liksom för många andra länder finns Facebookgrupper för au pairer i Schweiz. Facebook kan vara ett bra verktyg för att hitta andra au pairer i ditt område och för att ordna aktiviteter. Vidare har Svenska Kyrkan verksamhet på flera olika orter i landet, där du bland annat kan delta i olika aktiviteter. Glöm inte heller att du kan komma i kontakt med likasinnade au pairer på Aupairforum.se.

Schweizisk inspiration

Schweiz är känt för sin goda choklad. Vill du få lite inspiration innan du åker, kan du bland annat prova choklad från Toblerone, Nestlé, Lindt & Sprüngli.

Bra att känna till

Eftersom Schweiz inte är medlem i EU krävs det lite mer förberedande jobb för dig som vill bli au pair i landet.

 Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

Aupairads.com

Hitta värdfamilj i Schweiz

Familjen Spaar-Larsson i Engelberg, Schweiz

Familjen Weibel i Prilly, Schweiz

Familjen Netzer-Jacobsson i Zurich (Richterswil), Schweiz

Familjen Oswald-Andersson i Rotkreuz, Schweiz

Familjen Bratby i ZURICH, Schweiz

Här listar vi några av alla familjer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

logo_small

line250

Läs också

Schweiz i korthet

Folkmängd: 7,5 miljoner
Huvudstad: Bern
Valuta: Schweizisk frank
Språk: tyska, italienska, franska och rätoromanska
Flygtid från Sverige: ca 2h 30 min
Medeltemperatur i Bern:  17+ på sommaren,  2+ på vintern
Landsnummer: 41

 

line250

Läs också

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65