Aupairguiden.se

Au pair i Australien

Att jobba som au pair är en utmaning i sig, men för dig som inte kan få nog av äventyr är Australien det perfekta resmålet. Här kan du kombinera barnpassning med surfing, strandliv och vandringar i både djungel, öknar och snöiga berg. Australien är det enda landet i världen som upptar en hel kontinent, och har ett helt unikt djur och växtliv. Variationen av olika nationaliteter har gjort Australien till ett smörgåsbord av olika traditioner, mat, konst och kultur, vilket gör att de allra flesta brukar känna sig som hemma.

 

australien_l

Att upptäcka i Australien

De vanligaste resmålen för au pairer är Sydney, Melbourne, Brisbane och Caines på östkusten, samt Perth och Darwin på västkusten. Melbourne räknas som Australiens kulturella medelpunkt, medan Sydney är känt för sin kosmopolitiska befolkning. I Sydney kan man bland annat besöka Operahuset, Australian Museum eller någon av stadens alla nationalparker. Australien är känt för sitt rika djur- och naturliv och många väljer att upptäcka landet till fots. Utanför Australiens nordöstra kust ligger världens största korallrev, som är över 2000 kilometer långt.

Australiska värdfamiljer

Australiensare anses av många vara avslappnade, sociala och gästfria till sitt sätt. Utomhustaktiviteter som surfing, trekking och mountain bike är ett stort intresse hos många. Om du är aktiv, social och avslappnad som person är det troligt att du kommer att trivas bra hos en australisk värdfamilj.

Barnuppfostran

Barnuppfostran i Australien skiljer sig inte särskilt mycket från barnuppfostran i Sverige. En betydande skillnad är dock att barnaga inte är förbjudet i Australien. Det kan komma som en negativ överraskning för dig som au pair. Även om det förekommer barnaga i din familj ska du som au pair alltid ta avstånd från detta och aldrig själv slå ett barn. En annan sak att tänka på är att solen är mycket starkare än i Sverige, så var noga med barnens solskydd.

Vid matbordet

Variationen av olika nationaliteter och kulturer har satt sin prägel på det australiska köket. I Australien stöter du på allt från klassiska BBQ till grillad känguru, fisk och skaldjur. Australiensare är avslappnade vad gäller bordsskick, så använd ditt sunda förnuft!

Vett och etikett

Do´s:

-Var vardagsartig. Använd ordet please flitigt och undvik att säga ´what?´ när du inte hör eller förstår en fråga. Excuse me eller sorry låter bättre.

- Ta med dig kläder efter säsongen. Vädret kan variera kraftigt mellan olika årstider och orter.

- Lyssna på råd från locals. Den tillsynes barnvänliga stranden kan ha livsfarliga strömmar, djur kan vara dödligt giftiga och UV-strålningen stark. Lyssna på råd!

Don´ts

- Missa att göra utflykter. Du kommer att vara på en helt unik plats långt ifrån resten av världen. Passa på att uppleva landet och dess kultur och natur.

Nätverkande som au pair

Liksom för många andra länder finns Facebookgrupper för au pairer i Australien. Facebook kan vara ett bra verktyg för att hitta andra au pairer i ditt område och för att ordna aktiviteter. I Melbourne och Sydney finns även Svenska Kyrkan som ibland har aktiviteter och möten för svenska ungdomar i Australien. I Perth finns något som heter Svenska Klubben, som fungerar som mötesplats för svenskar i Australien. För dig som åker genom ett Working Holiday program finns dessutom gott om andra backpackers att knyta kontakter med.

Australiensk inspiration

För att få en hint om Australiens landskap, kultur och den australiska dialekten kan filmer som Crocodile Dundee och serien Doktorn kan komma hjälpa dig en bit på traven.

Bra att känna till

- I Australien kan man även jobba som demi au pair. Det innebär att man studerar och jobbar som au pair på deltid. För att bli demi au pair måste du ha ett giltigt studentvisum eller Working Holiday visum. Detta måste sökas innan avresan. Läs mer om visumprocess här.

- Det krävs inte att du åker genom en aupairförmedling för att jobba som au pair i Australien. Du kan lika gärna välja att åka på egen hand genom privata annonser. Dock måste du då ordna med visum och annat på egen hand.

- Australiensarna är ett bilburet folk och körkort är att rekommendera. Glöm inte att det är vänstertrafik i landet!

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

Aupairads.com

Mest populära värdfamiljerna på Aupairads.com just nu!

Familjen Engstrom Legros i Rome, Italy

Familjen ID66562 i Bergisch Gladbach, Germany

Familjen Bannon i Manly, Australia

Familjen ID68241 i Oslo, Norge

Familjen ID84940 i Perth, Australia

Här listar vi några av alla familjer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Klicka här för se fler familjer!

logo_small

line250

Läs också

Australien i korthet

Invånarantal: 22,7 miljoner
Huvudstad: Canberra
Valuta: Australisk dollar
Landsnr: +61
Språk: Engelska
Flygtid från Sverige: 25-35h beroende på väntetid vid mellanlandning
Medeltemperatur i Canberra: 25+ på sommaren och 13+ på vintern

line250

Läs också

Australiensk slang

Hej! G´day!
Hej då! Hooroo!
Vill du ha frukost? Do you want some brekkie?
Jag hämtar barnen på dagis. I´ll pick up the children from kindie.
Perfekt! Ace!
Jag träffade en kille på puben igår. I met a bloke at the boozer yesterday.
Imorgon ska jag grilla med några vänner. Tomorrow I have a barbie with some cobbers of mine.
Jag älskar mitt jobb! I love my yakka!

line250

Läs också

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65