Aupairguiden.se

Utflykter och aktiviteter

lekpark

 

Att vara au pair handlar inte bara om att se till att de praktiska sakerna så som matlagning, dusch, skjuts och läxor blir genomförda med barnen. Det handlar också om att ha kul tillsammans och se till att de får en meningsfull fritid under eftermiddagar och lediga dagar. Vad just ditt värdbarn tycker om att göra är upp till dig att ta reda på, men här kommer några allmänna tips att hitta på en varm, kall, regnig eller solig dag! Vissa passar bra som en heldagsaktivitet under loven medan andra passar för en eftermiddag efter skolan - det är upp till dig att bestämma hur lång tid ni behöver.

 

Sommartid

När solen skiner känns livet lite enklare, bara genom att öppna dörren till trädgården har barnen mängder av fler sätt och utrymme att sysselsätta sig på, men här kommer några extra tips när ni är trötta på att stanna innanför grindarna och fantasin börjar ta slut. Tänk bara på att fråga föräldrarna om det är okej att gå iväg först!

 

Picknick i parken. Dra ihop ett gäng andra au pairer och deras barn eller var bara ni, packa väskan med picknick och gå iväg till parken för lek och mys. Perfekt att göra efter skolan en dag innan läxorna ska göras, eller för att fördriva några av de många timmarnas jobb som brukar vara under barnens lediga dagar.

 

Stora lekparker. I många städer utomlands finns stora lekparker i parkerna eller andra områden. Att packa väskan med lite fika och gå dit blir en rolig variation mot att alltid vara i samma park och leka.

 

Stranden. När sommaren är här är det klart man vill vara på stranden om den finns nära. Glöm inte dricka och solskydd bara, och undvik att vara mitt i solen under dygnets varmaste timmar!

 

Tivoli. Kolla upp om det finns något bestående eller tillfälligt tivoli i närheten dit ni kan åka och ha lite kul. Barn uppskattar även de minsta karuseller om det inte sker var dag, så det räcker ibland med en extra tur i karusellen i parken.

 

Djurpark. Att kolla på djur, allra helst främmande sådana är något som uppskattas av de flesta barn och även av många au pairer. Ta med dig närmsta vännen och hennes eller hans värdbarn och gör ett besök på närmsta djurpark eller zoo - ett perfekt sätt att spendera en kul dag alla tillsammans. Var bara noga med att kolla så föräldrarna tycker det är okej med djurparker först!

 

Fotboll eller andra lekar. En rolig stund för alla behöver inte vara så svår att planera. Dra ihop ett gäng, gå till närmsta grönområde och spela fotboll eller lek lekar tillsammans. Det blir både rörelse och skratt. Kanske kan ni lära barnen några svenska lekar och vice versa?! Om fantasin tryter kan du kolla här för tips.

 

Vintertid

Hör du till dem som älskar vintern och snön eller dem som helst sitter inne med täcket upp till hakan? Oavsett vilket är det många föräldrar som uppskattar att barnen är ute även under vintern och många barn älskar snön, speciellt i länder med kortare vinter än den svenska. Ta därför på varma kläder och gå ut. Och du, förbered en termos med varm choklad och något gott att äta att ta med eller låta det vänta redo när ni kommer hem så känns tiden ute i kylan inte lika hemsk! 

 

Skridskor. Svenskar är kända för att vara bra på vintersport, så leta upp närmsta skridskobana och lär barnen att åka! Om ni inte har egna skridskor finns det att hyra på många ställen. Kan du inte åka så bra men barnen kan är det ett perfekt tillfälle att lära sig, ni kommer få riktigt kul ihop!

 

Skidor. Att åka iväg till slalombacken kanske inte är det lättaste om ni inte bor mitt i backen, men man kan ju även åka på längden. Gör ett spår i trädgården eller leta upp närmsta ställe där man kan åka och gör en tur. Med lite varmt att dricka längs vägen blir det en mysig stund med ditt/dina värdbarn. 

 

Snölek. Att vara ute på vintern behöver, precis som på sommaren, inte innebära en stor ansträngning dock. Gå ut i trädgården och lek! Bygg en snögubbe eller igloo, spela fotboll eller lek andra lekar. Den hala och ibland djupa snön gör de vanliga lekarna betydligt roligare än på sommaren.

 

Om vädret inte tillåter

Du känner säkert till det svenska uttrycket "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Dessvärre gäller detta inte överallt då det förekommer familjer i bland annat södra Europa där till exempel regnbyxor inte existerar. Att stanna inne mellan fyra väggar under ett helt lov känns dock inte alltid optimalt så ibland är det bättre att gå ut och leka ändå, bara ni byter om till torra kläder så fort ni kommer hem. Om vädret är alltför hemskt eller du trots allt känner att det är bättre att vara inomhus finns här några idéer kring vad man kan göra. 

 

Museum. I många större städer finns museum speciellt inriktade för barn. Naturhistoriska museum eller tropikarium/akvarium med spännande djur är ett hett tips!

 

Bibliotek. Gå till biblioteket; låna böcker att ta med hem och läsa i soffan, sätt er där och läs eller utnyttja bibliotekets läs- eller berättarstunder som ofta finns under lov och skollediga dagar.

 

Pyssel inomhus. Slutligen finns det de dagar där man av olika anledningar inte kan eller vill ta sig någon annanstans för att sysselsätta barnen och man kan ändå behöva idéer. Du kanske redan vet eller så får du undersöka vad barnen tycker om att göra, kanske finns det något som de glömt berätta om? Kolla igenom lådor med leksaker, spel eller pyssel och se om ni hittar något nytt att sysselsätta er med. Om ni tycker om pyssel finns några tips här och om ni är flera kan ni kolla in listan med lekar som passar bra inomhus här

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

 

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65