Aupairguiden.se

Tips på nyttiga och mättande mellanmål till barnen

Många värdfamiljer har relativt nyttiga matvanor men desto mindre nyttiga vanor när det kommer till mellanmål eller snacks. Kakor, choklad och vitt bröd är inte ovanligt, framförallt i sydeuropeiska länder. Den höga andelen socker är inte bra för någon, allra minst för barn. Här kommer några tips på nyttiga saker som håller blodsockernivån i schack efter skolan eller på utflykten.

Sandwiches (smörgåsar)
Använd toastbröd (vitt eller fullkorn) och lägg i gott pålägg som tex:
Skinka, ost och tomat
Cream cheese med rökt lax, groddar eller rivna morötter med paprika.


Du kan också göra varma mackor i ugnen eller i ett smörgåsjärn - så kallade croque monsieur eller toast.

Grönsakssticks med dipp
Skär morötter och gurka i stavar och gör i ordning en gräddfilsdipp (sour cream) med färdigblandad kryddblandning, sweet chilisås eller smulad fetaost i. Gott och nyttigt!

Frukt
Att äta bara ett äpple eller päron är tråkigt för många barn. Skär det i bitar eller stavar som är lättare och roligare att äta både vid bordet eller i parken.

Fruktsallad
Fruktsallad är alltid uppskattat och går att variera i oändlighet. Pröva att lägga i russin, kokos eller nötter om barnen tål detta. På sommarhalvåret är vattenmelon en riktig höjdare!

Smoothie
Om familjen har en mixer är det väldigt lätt att göra i ordning en smarrig och mättande frukt eller bärssmoothies. Ha yoghurt och banan som bas (ta bort yoghurten eller använd laktosfritt om barnen är allergiska mot det) och välj olika frukter och bär att mixa ned. För en mindre mättande men mer läskande variant kan ni ta endast juice och fryst frukt och bär - perfekt avbrott i sommarvärmen!

Matigt snack på pinnar
Sätt i coctailpinnar (som små tandpetare) i köttbullar, korvskivor, körsbärstomater och osttärningar och servera.

Fröknäcke
Baka Fröknäcke själv eller tillsammans med barnen  och servera endast som det är eller med pålägg - till exempel ost, skinka, smör eller sylt.

Nyttiga muffins
Ta en bakdag och gör nyttiga muffins att ha med som mellanmål eller snacks i fortsättningen. Testa receptet på äpple- och kanelmuffins , perfekt på utflykten eller efter skolan!

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

 

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65