Aupairguiden.se

Lekar med barnen

Utomhuslekar

kurragomma_m

 

Det finns inget bättre än utomhuslekar för att ge barnen skoj och att de kan göra sig av med all deras överskottsenergi!

När du tröttnat på klassiska kurragömma finns bra tips nedan.

 

Pepparkakskull

Pepparkakskull är en bra lek för att få upp värmen och flåset, en lek med fart helt enkelt! Innan leken kan börja parar allihopa ihop sig två och två och ställer sig i en vid cirkel. Ett av dessa par delar på sig. Av dessa två blir en tagare och en jagad. Uppgiften för tagaren är givetvis att lyckas ta den som är jagad, medan den jagade ska försöka fly. Genom att kroka tag i en person kan den jagade sno denne från dennes forne partner och då blir istället denne jagad.

Om den jagade blir tagen byts rollerna helt enkelt om och den jagade blir istället tagare. På det här sättet fortsätter leken tills deltagarna har blivit lagom trötta eller kanske uppvärmda för nästa lek. Bra lek för ett större antal deltagare, till exempel om du träffar andra au pairer och deras familjs barn.

Trädkull

Antal deltagare: ca 5-12.

Detta behövs: Snitslar el. dylikt. Snitsla ett antal träd, eller märk ut dem tydligt på annat sätt. Observera att antalet snitslade träd ska vara en mindre än antalet deltagare. En person ställer sig därefter i mitten, med överblick över de märkta träden. När övriga deltagare funnit varsitt märkt träd att ställa sig vid, ropar personen i mitten (den utan träd): "BYT TRÄD!". Och då måste alla byta träd med varandra.
Observera att man på given signal MÅSTE byta träd. Man får inte fuska genom att stå kvar vid sitt träd hela tiden! Det gäller alltså att hitta ett träd och inte bli den som blir utan...Personen i mitten som ropade försöker också hitta ett ledigt träd. Eftersom antalet träd är ett mindre än antalet deltagare, kommer nu en ny person att bli utan träd. Denne person ropar ställer sig i mitten och ropar "BYT TRÄD!" igen. Och så håller man på tills lektiden är slut.

Ett två tre rött ljus

Leken är roligast om man är många barn, och även vuxna. Leken går till så att man enas om vem som ska "stå". Nät detta är gjort så ställer sig den utvalda personen med ryggen mot de andra, de övriga deltagarna ställer sig på led ett par meter bort (valfritt avstånd). När alla är på plats börjar den personen som står med ryggen mot räkna högt medan de andra börjar gå/springa/skutta (valfri gångstil) mot honom: "ETT...TVÅ.....TRE RÖTT LJUS" och precis i samma ögonblick som han säger "rött ljus" ska han vända sig om och då ska de andra deltagarna vara blickstilla. Den/de som fortfarande rör sig får gå tillbaka och ställa sig på led igen. Den som "står" vänder sig om igen och upprepar "ett, två tre rött ljus", vänder sig om o.s.v.
Målet är att man ska komma först fram till den personen som "står" och klappa den i ryggen. När det är gjort så slutar den lekomgången och den personen som kom fram först får ta över som den som "står" och leken börjar om.

Ännu fler utomhuslekar

Dessa lekar är hämtade från webbsidan Roliga lekar där du även hittar tips på mängder av andra utomhuslekar

Inomhus:

Farfars byxor

Alla sätter sig i en ring, en person sitter i mitten och ser någon djupt i ögonen och frågar allvarligt: - Vad hade du på huvudet när du gick till skolan i morse? Svaret på alla frågor som ställs i den här leken är FARFARS BYXOR och man får inte skratta när man säger det! Skulle du ändå inte kunna låta bli, är du ute ur leken för den här omgången.

Den som kan hålla sig för skratt längst och blir sist kvar får fråga de andra i nästa omgång om t ex vad du åt till middag igår, vad deras hus liknar, vad mamma ska få i julklapp, vad de har hängt i granen... Det är tillåtet att göra konstiga grimaser och liknande hyss för att få den som ska svara att börja skratta!

Gömma nyckeln

Gömma nyckeln ett antal barn (obegränsat) står utanför ett rum där ett av barnen (eller en vuxen) går in och gömmer en nyckel eller något annat föremål som kan symbolisera en nyckel. När personen kommer ut igen så frågar de andra "fågel, fisk eller mittimellan?". Personen svarar fågel om nyckeln är gömd högt, fisk om den är gömd lågt eller mittimellan om den är gömd mittimellan.

Barnen börjar leta och frågar den som gömt nyckeln om det bränns. Det bränns när personen är nära stället där nyckeln är gömd. Och det är kallt när man är långt borta från den. Den som hittar nyckeln vinner ett pris. Godis, eller vad man kan tycka är lämpligt.

Chokladrace

En lek som passar på lördagar!

Deltagare: Från 3 personer och uppåt

Deltagarna sätter sig i en ring på golvet. I mitten av cirkeln lägger man chokladkakan och besticken samt handskarna. Tärningen vandrar runt i cirkeln och varje person får slå den en gång varje runda. Det hela går ut på att slå en sexa. Den person som slår en sexa, skyndar sig in till mitten av cirkeln, tar på handskarna, och börjar äta av chokladkakan – med handskarna på. Och man måste använda besticken! Under tiden vandrar tärningen vidare bland övriga deltagare.

Så fort någon annan slår en sexa, får den personen skynda sig in till mitten och börja äta, samtidigt som personen som var i mitten får gå tillbaka till sin ursprungsplats i cirkeln. Leken är slut så snart chokladen är uppäten! PS: Se upp för eventuella nötallergier i gruppen och stränga godisförbud… Inte nudda golv Den här gamla klassiska leken är icke att förglömma! Leken är mycket enkel. man kan vara obegränsat antal barn. En säger "inte nudda golv" och alla barn ska upp på möblerna. De som ramlar ner är ute ur leken. Barnen kan knuffa på varandra för att de ska ramla ner. Givetvis får det inte gå till överdrift, som vuxen får man ha koll så att det leks "schysst". Den som är sist kvar vinner ett pris. Godis, eller vad man tycker är lämpligt. Liten varning för att leka den här leken i rum ömtåliga möbler och förmål!

Ännu fler inomhuslekar

Dessa lekar är hämtade från webbsidan Roliga lekar där du även hittar tips på mängder av andra inomhuslekar

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

Aupairads.com

Spaar-Larsson söker au pair!

Familjen Spaar-Larsson

Familjen Spaar-Larsson är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

ID68241 söker au pair!

Familjen ID68241

Familjen ID68241 är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

ID5797 söker au pair!

Familjen ID5797

Familjen ID5797 är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Bettison söker au pair!

Familjen Bettison

Familjen Bettison är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

ID23248 söker au pair!

Familjen ID23248

Familjen ID23248 är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Bannon söker au pair!

Familjen Bannon

Familjen Bannon är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Juhlin söker au pair!

Familjen Juhlin

Familjen Juhlin är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Schellekens söker au pair!

Familjen Schellekens

Familjen Schellekens är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

ID81026 söker au pair!

Familjen ID81026

Familjen ID81026 är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Tistrand söker au pair!

Familjen Tistrand

Familjen Tistrand är en av alla värdfamiljer som söker en svensk au pair på vår nya mötesplats Aupairads.com.

Klicka här för se fler familjer!

logo_small

line250

Läs också

Visste du att ...

... begreppet Au pair kommer från franskan och betyder ungefär "i paritet med" eller "jämlik med".

Au pairen är med andra ord en jämlik medlem av familjen och ska behandlas därefter.

hugging_s2

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65