Aupairguiden.se

Så maximerar du din tid

Har du svårt att få dagen att gå ihop? Önskar du att du hade mer tid över till nöjen, eller kanske till att vila?

En typisk vardag kan se väldigt olika ut för olika au pairer. En del har mycket inplanerad fritid, få arbetsuppgifter i hushållet och behöver sällan sitta barnvakt, medan andra har ett fullspäckat schema där mycket tid går åt till värdfamiljen, men där även språkkurser och andra fritidsintressen ska hinnas med. För att få dagarna att gå ihop finns några smarta tumregler att följa.

Strukturera upp din tid

Planera in när uppgifter ska vara klara. Jobba effektivt under  de inplanerade timmarna så kan du sedan slappna av och ha roligt utan att ha dåligt samvete.

Ta vara på varje ledig stund

Det finns många tillfällen som man inte tänker på då man faktiskt inte gör särskilt mycket. Den tiden kan användas till att göra saker som du gillar eller som du måste få gjorda. Till exempel kan en bussresa in till stan utnyttjas för att plugga till språklektionen eller läsa din favoritbok. Kön i matbutiken kan användas till att snacka med polarna eller kolla facebook. Bara din egen kreativitet sätter gränserna!

Sluta att titta på teve

Teve- och facebooktittande är aktiviteter som tar upp onödigt mycket tid, och som man egentligen inte får ut särskilt mycket av. Ibland kan det kännas som att man har lite tid, men testa att surfa mindre på internet och kolla mindre på teve så får du massa tid över, där du kan göra saker som gör  dig lyckligare.

Ställ klockan en timme tidigare

När går du upp på morgonen? En vuxen person behöver i snitt cirka sju timmars sömn per natt. Är du den som sover längre, ställ klockan en timme tidigare. Du hinner med en massa som du inte skulle ha hunnit med annars. Det kan vara jobbigt den allra första veckan, sedan vänjer du dig och inser att det var väl värt det.

Ta pauser

Glöm inte bort att både hjärnan och kroppen behöver  vila emellanåt!  Med regelbundna pauser återhämtar sig kroppen, och du jobbar mer effektivt efteråt. Motion är en bra aktivitet som ger både hjärna och kropp en omstart. Kanske känns det ibland som att du inte har tid att ge dig ut i motionsspåret, men tänk då på att den tid du lägger på att röra på dig gör att du sparar tid senare genom att du jobbar mer effektivt.

 

 

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

 

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65