Aupairguiden.se

Tips: så lär du dig språket när du jobbar som au pair

En vanlig anledning till att jobba som au pair är att vilja förbättra eller lära sig ett nytt språk. Vi på Aupairguiden ger dig några enkla tips på hur du kan gå tillväga för att gå från rookie till native.

 

girls_whispering_m

 

Gå en språkkurs. Det kanske allra vanligaste alternativet bland au pairer är att kombinera arbetet med språklektioner. Detta är också ett bra sätt att lära känna nya människor och att öva tillsammans med andra som ligger på samma nivå.

Använd smarta applikationer. Idag finns många olika applikationer till mobilen där du kan träna stavning, grammatik och uttal i en mängd olika språk. Fördelen med en applikation är att du kan sitta på bussen eller stå i kön till kassan, och samtidigt lära dig nya saker.

Gå på språkcafé. Språkcaféer är internationella sammankomster (ofta på caféer eller barer) där människor från hela världen samlas för att träna olika språk. Språkcaféer brukar annonseras ut på Internet, men också på de lokala universiteten och på de flesta språkskolor. Håll utkik!

 Lär känna locals. Det bästa sättet att lära sig ett nytt språk är att konversera med människor som har det som sitt modersmål. Läs mer här om hur du lär känna locals.

Läs böcker, se på teve eller lyssna på radio. Det kan kännas svårt och obegripligt till en början, men genom att höra och läsa språket varje dag kommer hjärnan att vänja sig och så småningom blir det lättare att förstå.

Ge dig ut på uppdrag. Ge dig själv små delmål att uppnå, till exempel att beställa baguetter på det lokala bageriet eller att fråga någon på gatan om en gatuadress. Sätt minst ett mål per dag, och fuska inte!

Släpp inte de svåra orden. Köp ett litet anteckningsblock som du förvarar i handväskan, och anteckna ord som du inte förstår så snart du hör dem. Det kan också vara praktiskt att köpa en mindre ordbok, eller kanske ladda ned en uppslagsbok till mobilen.

Våga! Du kommer förmodligen att begå en del misstag, men om du inte vågar så lär du dig ingenting i slutändan. Det bästa sättet att lära sig något nytt är att försöka, om och om igen, tills det sitter. Om du skulle göra bort dig - vad gör det om tusen år?

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

Aupairads.com

Hitta en au pair på Aupairads.com

Vår nya mötesplats är superlätt att använda både för au pairer och blivande värdfamiljer.

Just nu är hundratals skandinaviska au pairer registerade på sidan, Lovisa från Sverige är en av dom.

Lovisa från Sverige

logo_small

line250

 

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65