Aupairguiden.se

Att vara au pair i ett distansförhållande

Många av oss har varit där. När längtan efter pojkvännen kommer som ett slag i magen är det lätt att låta rädslan ta över och sätta sig på nästa bästa flyg hem. Att lämna livet som au pair efter bara några veckor är inte ett misslyckande. Däremot kan det vara onödigt både för dig och din värdfamilj. Är du i första hand redo för ett äventyr utan din partner? Med rätt inställning kan du inte bara få ditt förhållande att fungera - du kommer även att växa som människa. Alla förhållanden i unga år varar inte för evigt och det finns en hög sannolikhet att du längre fram i livet kommer ångra att du gav upp så lätt. Unga, starka och självständiga tjejer klarar ett år med en pojkvän på distans.

Tänk igenom ditt val

Varför ville du bli aupair från början? Kanske för att uppleva ett äventyr utomlands, lära dig språk och bli mer självständig? Genom att alltid anpassa dig efter din pojkvän, redan i unga år kommer du knappast att uppnå detta. Det bästa du kan göra innan du åker iväg är att tänka igenom hela situationen ordentligt. Man klarar det mesta om man verkligen vill.

Att komma till ett nytt land oförberedd gör ofta att allt känns mer skrämmande än det skulle ha gjort annars. Det kan leda till att du väljer att åka hem av ren impuls, när du egentligen kunde ha fått en underbar tid som au pair, med lite tålamod. Reflektera över vad det innebär att vara au pair och hur det skiljer sig från det liv du har hemma i Sverige. Vilka nya situationer kommer att uppstå? Hur kan du lösa dem?

Diskutera med din partner

Säkerställ att din partner är en person som stöttar och peppar dina val i livet. Innan du åker kan det vara bra att du och din partner är överens om vad som kommer att gälla i framtiden, både vad det gäller er relation och på vilket sätt ni kommer att fortsätta att hålla den vid liv. Ofta är det oklarheter om var ni står i er relation som gör att ni hamnar på glid. Ett distansförhållande utan framtidsplaner (till exempel ett fast datum då ni ska ses nästa gång) kan göra att avståndet känns större än vad det egentligen behöver vara. Planera hur ofta ni kan ses och hur ni kan hålla vardaglig kontakt.

Lär dig att uppskatta din egentid

När du väl är på plats kan det till en början kännas tomt och ensamt. Men så snart du lär känna nya människor och får nya rutiner, kommer livet att kännas precis som förut - om inte ännu bättre! Om du dessutom lär dig att uppskatta den tid du har för dig själv, blir saknaden av pojkvännen inte lika jobbig. Finns det något som du inte kunde göra när du var tillsammans med din pojkvän? Fyll ut tiden med saker som du prioriterat bort. Ibland glömmer vi de små sakerna, som att ta långa shoppingrundor (och verkligen kolla extra länge), duscha slut på varmvattnet och se alla dubbelavsnitten av Sex and the City (utan klagomål). Fyll tiden med vänner och en massa aktiviteter - gör detta till ett riktigt kul år!

Håll kontakten...

Med dagens teknologi är det lättare än någonsin att hålla kontakten, oavsett var i världen du befinner dig. Se till att planera in regelbundna Skype-samtal och kom ihåg att kommunikationen mellan er är viktigare än någonsin just nu.

...men lägg ifrån dig mobilen ibland

Planera inte livet efter hur det passar med dina dejter på Skype, utan planera samtalen efter hur de passar med ditt liv. Undvik att ställa in aktiviteter eller träffar med kompisarna för att du bestämt att du ska prata med din pojkvän just den kvällen. Om din partner alltid kommer i första hand glömmer du bort dig själv, och livet som au pair kan bli tråkigt och i värsta fall kännas ensamt.

Gör upp delmål

Avståndet kan kännas mindre om ni gör upp delmål för när ni ska prata eller träffas nästa gång. Förutom att du får en milstolpe att blicka fram mot, gör det att situationen inte känns lika allvarlig när ni vet att ni snart ska ses.

Lita på varandra

Svartsjuka fungerar inte i längden. Om du hela tiden går runt och funderar på vad din kille gör om dagarna, kommer din tid som au pair att bli olidlig.

När ni ses igen

Det kan vara jobbigt att vara ifrån varandra. Men när den där lite pirriga återföreningen på flygplatsen väl infinner sig, kan det mycket väl visa sig att avståndet har fått er att komma närmare varandra. En del upplever det som en förälskelse på nytt. För andra är det precis som förut, och livet tar vid där de lämnade det. Bara du kan ta reda på hur just eran kärlekshistoria slutar.

Hur ni kan ses rent praktiskt

Vissa värdfamiljer är väldigt öppna och toleranta med att låta aupairens pojkvän komma över under ett par tillfällen under året, dock är de flesta mer restriktiva kring detta. Det vanligaste alternativet när pojkvännen besöker dig är att ni bor på hotell eller hostel ihop. För att ses mer ofta, boka in hemresor över lov och helgdagar i Sverige.

  

  

 

 

 

 

 

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

 

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65