Aupairguiden.se

Jobba som au pair i en expatfamilj

Vill du uppleva ett nytt land, men gärna jobbar och bor hos en svensk familj? Då kan en så kallad "expatfamilj" passa dig.

En "expat", eller "expatriate", är en person som bor och jobbar i ett annat land än sitt hemland. Ofta handlar det om anställda vid större företag som blir tillfälligt placerade i ett land där företaget har en del av sin verksamhet. Det är vanligt att hela familjen följer med när någon av föräldrarna jobbar som expat. Barnen kan fortsätta sin utbildning i det nya landet och får ibland studierna betalade av företaget. I vissa fall får även partnern till hjälp med att hitta ett jobb.

År 2006 jobbade i genomsnitt 2,6 procent av svenskarna som expats i något av OECD:s medlemsländer, enligt en undersökning från OECD. Det är möjligt att det rör sig om fler, då det inte är säkert att alla expats finns med i befolkningsregistren. Några av de vanligaste destinationerna för expats, oavsett hemland, är USA, Australien, Kanada, Schweiz och Spanien. Men en del väljer även att åka till länder som Kina, Dubai och Indien.

Det kan vara spännande att vara au pair i en expatfamilj. En fördel är också att du kan prata svenska med din värdfamilj, vilket kan vara en lättnad för dig som är ovan resenär. Vill du jobba som au pair och lära dig ett nytt språk, får du vara extra noga med att öva på språket när du inte är hemma.

Svenska axpatfamiljer söker ofta svenska au pairer

Några av anledningarna är:

  • Bibehålla hemspråket. Expatfamiljer stannar bara i landet tillfälligt, och barnen går ofta i skolor med svenska eller i vissa fall engelska som undervisningsspråk.
  • Kulturell närhet till Sverige. Många gånger kan det vara tryggt att ha en au pair som delar samma värderingar och har samma kulturella bakgrund som en själv. Inte minst om man själv är ny i landet som alla expats är.
  • Svenska au pairer har ett gott rykte! Vi svenskar ses ofta som ansvarsfulla, plikttrogna och punktliga.

 

 

 

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

 

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65