Aupairguiden.se

Anpassa matvanor hos värdfamiljen

Är au pairer extra hungriga?

Det finns en hel del au pairer som upplever att deras nya värdfamiljer har en helt annan matvana är de själva och blir osäkra på hur de kan hantera detta. Ibland kan man till och med känna sig hungrig och därmed orkeslös under dagarna. Beror det på olika matkulturer eller är svenska au pairer ovanligt hungriga? Aupairguiden reder ut hur du och familjen kan handskas med din hunger!

snacking

Smaka på ditt nya land, men säkerställ att du är nöjd med med matintaget

Att smaka på en ny matkultur kan verkligen vara en stor del av utlandsupplevelsen. Men det finns också en del av vardagen som man önskar ha nästan som hemma. Till exempel om du är gillar en
riktig lunch kan det kännas lite med att bara äta en lunchsmörgås så som din värdfamilj äter lunch. De i sin tur kanske tycker att till lunch ska man äta något litet och förstår inte hur du kan vara hungrig på en hel måltid.

Som ny familjemedlem hos din värdfamilj är det inte helt lätt att få era matvanor och preferenser att matchas helt och hållet, istället får du vara beredd på att kompromissa och framförallt att berätta om just dina matbehov. Du kommer från en familj med ett visst matmönster och din nya värdfamilj har sina vanor. För att må bra är det givetvis viktigt att äta ordentligt, så ofta du önskar och av sånt man tycker om.

Tips på hur du kan framföra dina matpreferenser till nya värdfamiljen:

  • Berätta redan de första dagarna, eller till och med innan din ankomst om vad för sorts mat du föredrar. Om du är allergisk eller vegetarian hjälper det båda att tala om vad för mat du kan äta. Du kan även på ett trevligt vis berätta mer om dig själv - är du kanske en frukostmänniska som gilla ägg eller en nyfiken allätare?
  • Om familjen är osäkra på vad för mat de ska köpa hem, mat som bara du kommer äta tex. Frukost och lunch, fråga om du kan följa med och handla eller få en peng att handla för.
  • Våga testa nya maträtter - en rätt som du allra först inte gillar kan bli en ny hit.
  • En trevlig gest och ett kul minne ihop kan vara att ta med ditt favoritrecept eller en typisk svensk måltid och tillaga det tillsammans med familjen - Ikeas köttbullar, brunsås och lingonsylt är sällan långt borta!
  • När du får besök hemifrån av vänner och familj, be dem ta med lite smått och gott till dig. Kan vara allt från knäckebröd till smågodis.

 

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

 

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65