Aupairguiden.se

10 fördelar du som au pair får på arbetsmarknaden

Att jobba som au pair innebär mer än bara barnpassning. Mellan alla blöjbyten, skjuts till fritidsaktiviteter och matteläxor, får du som au pair nämligen en mängd andra erfarenheter. Här är 10 styrkor du erhåller som au pair och som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

 

4k_opt_hj5mtffg8_rmrualmusvktbierl4kidtob7q

 

Stresstålighet. När barnen inte vill stiga upp på morgonen, skolbussen går om tio minuter och läxan som ska lämnas in samma dag är mystiskt försvunnen - då kan man tala om att din stresstålighet sätts på prov.

Stort eget ansvar. Att jobba som au pair innebär att du i stor utsträckning har ansvar över barnens dagliga liv, både vad gäller skolgång, fritidsaktiviteter, välmående och att de befinner sig i en säker miljö. Givetvis ska ansvaret delas med båda eller en av föräldrarna.

Språkkunskaper. Att bo i ett annat land ger dig stora möjligheter att lära dig ett nytt språk. Om du kombinerar din tid som au pair med språkstudier får du ännu en stark punkt att lägga till på ditt CV.

Erfarenhet av att jobba utomlands. Detta brukar ses som en styrka på de flesta arbetsplatser. Det innebär nämligen att du är öppensinnad, att du vågar ta dig an nya utmaningar och att du har unika erfarenheter som kan vara värdefulla för företaget.

Multitasking-tänkande. Är du en av dem som gör i ordning frukost, kammar morgonrufsiga hår och slänger iväg ett meddelande på mobilen samtidigt? Då använder du dig av så kallat multitasking-tänkande, det vill säga, du ägnar dig åt mer än en sak åt gången.

Självständighet. Att åka till ett nytt land och stå på egna ben gör dig starkare och självständigare som människa. Även om många arbetsgivare ser att du är en lagspelare, värderas även självständighet högt.

Social kompetens. Att arbeta nära andra människor kräver att du är bra på att förstå, anpassa dig efter och tillmötesgå andra.

Ledarkunskaper. Som au pair är det du som bestämmer när och hur saker ska göras, i alla fall när du är ensam med barnen. Även om du följer värdfamiljens generella regler, är det du som håller samman gruppen och få allt att fungera. 

Kreativitet. Att leka med barn, och även att hitta på nya aktiviteter med barnen, kräver att du tar fram din kreativa sida.

Tålamod. Det säger sig självt: att jobba som au pair kräver en hel del tålamod från din sida. Hade du inget tålamod när du började jobba som au pair, så har du det definitivt den dag då du åker hem!

 

 

Gilla

Aupairguiden på Facebook

Besök gärna Aupairguiden på Faceboook.

 

Aupairads.com

Hitta en au pair på Aupairads.com

Vår nya mötesplats är superlätt att använda både för au pairer och blivande värdfamiljer.

Just nu är hundratals skandinaviska au pairer registerade på sidan, Frida från Sverige är en av dom.

Frida från Sverige

logo_small

line250

 

line250

Följ oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram och dela dina aupairupplevelser med #aupairguiden eller #aupairads. Varje vecka utnämner vi veckans bästa bild!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/webvol8/fn/590s3ek12ctseyx/aupairguiden.se/public_html/includes/instagramfeed.php on line 65